Det bakas mjölfritt på Go'kväll numera.
Ett jäkla tjat om glutenfritt, men på slutet säger programledaren att det måste ju vara bra för folk som gillar att äta LCHF också, och kockpersonern håller motvilligt med om det.
Ser ut att bli hur bra som helst ivf. 2:20 in ungefär.
http://www.svtplay.se/video/2459329/go-kvall/lordag-8-11Och här är receptet. Men jag kopierar in det nedan för säkerhets skull. Fyllningen kan man ju ta vad man vill, men jag kopierar allt som det är.
http://www.svt.se/gokvall/recept/mandelpaj-med-gronkal-och-adelostMandelpaj med grönkål & ädelostAntal portioner: 6 - 8
INGREDIENSERPajdeg (glutenfri): 5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
1,5 msk fiberhusk
1 tsk kummin, torrostad i stekpanna
1 tsk salt
75 g kallt smör, i bitar
1 st ägg
Fyllning: 150 g färsk svamp, i bitar
150 g grönkål, i bitar
1 st röd lök, skivad
140 g ädelost
10 st små tomater, halverade smör till stekning
Äggstanning: 3 st ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
SÅ LAGAR DUDegenMixa ihop mandelmjöl, sesamfrö, fiberhusk, kummin, salt och smör i matberedare. Tillsätt ägg och mixa slätt. Tryck ut degen i en stor pajform cirka 28 cm i diameter eller 6-7 små pajformar. Ställ i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda pajerna i ugnens nedre del 10 minuter för små, 20 minuter för stor paj. Låt svalna och förbered fyllningen (nedan).
FyllningFräs svamp i smör tills all vätska kokat bort. Lägg i grönkål och lök, fräs till de mjuknar. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop samtliga ingredienser till äggstanning. Fyll pajskalet med svampfräset, smula på ost och häll på äggstanning. Toppa med tomaterna. Grädda i ugnens nedre del till pajerna fått vacker färg och äggstanningen stannat. Det tar cirka 20 minuter för små, 30-40 minuter för en stor. Servera med blandad sallad eller läckert grönsakskrisp.