--------------------------------------------------------------------------------
Gjorde Fiskbiffar med avocado dresing till middag, det smakade jättegott.
Till fiskbiffarna tog jag:
400g fisk (vilken sort man vill)
60g creme fraiche
1 stor lök (min vägde 180g)
2 vitlöksklyftor (mina vägde 12g)
4 stora ägg (200g)
65g smör
salt & peppar efter smak
Lägg allt i en bunke och mixa samman. Jag använde mixerstav, men har man en matberedare så använd den. Krydda och smaka av. Smeten blir rätt så lös. Jag fick 8 biffar. Stek på svag värme i rikligt med smör, jag använde ca 40g.
Varge fiskbiff innehåller:
14g P, 15g F, 2g Kh och ca 200kcal Då är smöret jag stekte i medräknat.
Avocado derssing
1 acocado väl mogen (115g)
60g Creme fraiche
10g pressad citron
1 liten vitlöksklyfta (4g)
Mixas
innehåller / 100g:
2g p, 20g F, 4g Kh och ca 200kcal
Severa med någon grönsak och smält smör. *slurpe*
Vikterna är dom som jag utgått från när jag räknat ut innehållet.
_________________
Måste tacka dig för ett underbart gott recept
.... det var smaskens och uppskattades av hela familjen.... jag gjorde dock en vitlöksdressing till rätten av 38% cremefraishe... busgott....
Affe