För 6 pers.
2kg svinekam (karré) med mycket fett og svål
Skär svålen i tynda strimlar helt ner till fettet, och gnid in 1 1/2 matsked salt.
Dela 3 laurbärblade och fördela dem på stegen. Tyckar du om krydnellika, kan du använda det också.
Lägges på risten m. svålen upp. Lägg under staniol så den liggar vågrätt. (Då har du störst chance för att svålen blir krispig)
3/4 liter vatten hällas vid.
Rist och långpanna sättes i övre del av KALL ugn
Sätt termostaten på 2oo grader
Kötttermometret skal visa 65 grader, när den är färdigstekt. 1 1/2 till 2 timer tar det
Häld fettet från stegen och sätt termostaten på 250 grader.
Inn i ugnen igen, men var uppmärksom, svålen skal bli krispig, inte brändt!
Låt stå på köksbordet ca 20 min för du skärer upp den. Då är tempen ca 70 grader.
Smaklig måltid
Mina sockarbrunade potatisar får ni INTE opskriften på