Tänkte dela med mig av ett superbra recept som jag experimenterat fram
. Det började med ett lyckat pajbottenexperiment som jag utvecklade lite till bröd sen. Det går snabbt och enkelt att göra och jättegott att äta både som det är och rostat.
2 dl riven ost
1 dl mandelmjöl
2 msk bakepro
3/4 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 ägg
Blanda allt i matberedare och kladda ut på bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt. Grädda i 200 grader...en stund...kanske 10-15 min.
Det här blev inte så mycket eftersom det var en provsats...men nästa gång ska jag göra en större sats och kanske blanda i lite hackade solrosfrön eller liknande. Till pajbottnen tog jag bara 1 dl riven ost och lämnade bort bakpulvret, och kladdade ut i en mindre pajform, förgräddade 10 min i 200 grader och fyllde med något fett o gott...
och mycket ost, och så in i ugnen igen en stund. Jättegott!!