När jag var liten i Finland, såg man dom där " mjölkstationer" på landet där hinkarna stog.
Dessa såg man ibland på vissa ställen, men mjölken köptes ändå alltid i butiken.
Först i mjölkpåsar som man sedan sköljde ut, klippte till långa remsor och virkade till plastmattor till badrummet.
Alla andra hade sådana utom vi.
Snart kom mjölkburkar sådana som i dag.
Jag kom ihåg en vecka då mejerierna strejkade och all mjölk som man kunde köpa var i alla fall ohomogeniserad.
Med gräddeklumpar och jag tyckte det var otäckt och äckligt som bara den.
Jag silade mjölken NOGA.
Just nu läser jag Fredrik Coltings bok " mjölkrevolutionen".
Har just börjat men anar redan vart detta slutar... att vi kommer att hämta även mjölken från bonden.
( Jo, jag har redan en adress och nummer till en som gärna säljer direkt från gården).
Men då måste man minska drastikst ost, yogurt, smör ,grädde... för orkar och hinner jag börja ysta ost också
och vispa smör, tja, kanske jag orkar det med....
Blir det mycket " restprodukter" av mjölken då?
Hur många hinkar mjölk vi måste köpa i veckan ... 100 liter ???