Har i många år suktat efter Ronneby Gyro.
Är jättenöjd. Funkar hur bra som helst och så lätt att ta fram och att rengöra efteråt. Mortel är ett helvete tycker jag. Sprätter och far åt alla håll om det är hårda kryddor och tung är den också. Och man kan ju inte ha en kryddkvarn som ska fyllas på för varje krydda man använder liksom och de funkar förresten sällan för örtkryddor i varje fall. Den här funkar jättebra både till hårda peppar- och senapskorn och örtkryddor och den skräpar inte ett dugg. Väldigt lätt att få det precis lagom krossat också. En sån där grej som man undrar varför man inte köpte när an var 20 när man väl har den. Fast i det här fallet är ju svaret att då fanns den inte.
Jag slog till därför att jag råkade se den till hyfsat pris på ett ställe där de hade en stekspade jag letat efter sedan jag slängde min gamla för en tjugo år sedan. Den råkade ut för ett missöde, låg bland ruttnande potatisskal och liknande, jag tyckte den var äcklig och trodde jag kunde köpa en ny på ICA. Icke! Teflonpannorna och plaststekspadarna hade tagit över. Jag vill ha en riktig stekspade med sviktande blad i fjäderstål, inte en sån där stel och otymplig som de i metall oftast är nu. För en tio år sedan hittade jag Sveico som faktiskt gör riktiga stekspadar, men de få butiker som säljer dem tar sällan hem de perforerade, som jag vill ha, utan bara sådana med hela blad. Såna har jag gjort av med några stycken sedan dess. Det är nämligen dålig kvalité. Bladet kan lossna från skaftet och ett gick t.o.m. av när jag skrapade ur pannan lite väl energiskt. Det här är ett annat märke och förhoppningsvis bättre. Träskaftet är finare, så det verkar lovande.
Så irriterande att sakna ett vardagsföremål så länge! Så om nån annan behöver finns de här.
http://www.kitchentime.se/sv/p/stekspade-28cm-perforeradNu letar jag bara efter en klassisk potatisskalare med träskaft, en sån som INTE snurrar! Min gamla förolyckades samtidigt som stekspaden nämligen. De fanns också på varenda mataffär förut.