Jag tipsade om BOKEN i Sorlas egen sida men kopierar den också hit.
Den berättar så bra om just magsyran, hur den är hela kroppens försvar mot bakterier.
Och allt annat jätteintressant om magen, tarmen...
här kommer klippet:
"Bättre mage, hur sanningen om din mage blev en hemlighet" av Louise Sjöbäck.
Min bibbla köpte in boken när jag önskade, men jag kommer att köpa ett eget ex på nätet.
Den är välskriven och så lättläst som en bok kan vara som handlar om mag-och tarmsystem, IBS, diarre, hård mage, hög magsyra +
en rad andra sjukdomar som eksem, astma, candida och många fler
Hon var vegetarian 30 år men kom fram till att det inte fungerade och förespråkar alltså ungefär LCHF.
Hon berättar mycket hur man botade sjukdomar i början av 1900-talet innan man hade massa mediciner mot " för mycket magsyra" .
Hon har kommit till samma slutsats om vi också med min mans sura uppstötningar och brännande känslor i magen och matstrupen.
Det är bris på magsyra i magen som är oftast boven i dramat, och är enkelt att testa och lösas.
Glutenfritt är det viktigaste, surade grönsaker och citronvatten är andra bra hjälpmedel.
Jag har också läst om att mjölkproteinets verkan i kroppen försvinner på ett par dagar, men gluten" misstag" kan straffa dom, som har det riktigt illa, flera månader.