Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 11:56:38 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Who's your daddy now?  (läst 4701 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2011.02.07 - 22:34:08 »

Titta vad jag har!   :cool_big:

 
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2011.02.08 - 07:11:32 »

Skulle man kunna tåla sånt om man inte tål kossa-meze ? :blink:
Loggat
moncaponca

*****

Smörklickar: 8
Offline Offline

Antal inlägg: 677



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2011.02.08 - 09:04:53 »

Vad är detta, messmör???
Loggat







Ska man skriva nåt om sig själv??? Tja, har gård, massor med djur, 2 barn, 1 gube, äter LCHF sedan länge. Jobbar inom omsorgen med LSS, äldreomsorg och även som personlig assistent. Annars är jag bilnörd....bilmekaniker...och hobbyn är mina Alaskan Malamutes. Plus en blandras =)
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #3 skrivet: 2011.02.08 - 12:39:26 »

Skulle man kunna tåla sånt om man inte tål kossa-meze ? :blink:
:nod-yes:  :nod-yes:  :nod-yes: Men ta det försiktigt till en början. Jag klarar inte mjuka ostar gjorda på komjölk, men mjuk getost går perfa exempelvis. Det kan vara så för dig oxå. När jag hade avstått från mjölkprodukter länge, började jag med getost, och det gick jättebra till en början. Men så överkonsumerade jag av ren lycka, och då blev jag dålig igen.  :bg:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #4 skrivet: 2011.02.08 - 14:35:34 »

Skulle man kunna tåla sånt om man inte tål kossa-meze ? :blink:
:nod-yes:  :nod-yes:  :nod-yes: Men ta det försiktigt till en början. Jag klarar inte mjuka ostar gjorda på komjölk, men mjuk getost går perfa exempelvis. Det kan vara så för dig oxå. När jag hade avstått från mjölkprodukter länge, började jag med getost, och det gick jättebra till en början. Men så överkonsumerade jag av ren lycka, och då blev jag dålig igen.  :bg:

Det är inte samma "mjölksocker" i kossans mjölk som i getens. Menar om man är känslig mot laktos kan det ändå gå att äta getost.
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
moncaponca

*****

Smörklickar: 8
Offline Offline

Antal inlägg: 677



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2011.02.08 - 15:20:27 »

Ok, en gång till, vad är detta??? Meze? Ser ut som brun mesost...? Eller vaaaaad?  :blink:
Loggat







Ska man skriva nåt om sig själv??? Tja, har gård, massor med djur, 2 barn, 1 gube, äter LCHF sedan länge. Jobbar inom omsorgen med LSS, äldreomsorg och även som personlig assistent. Annars är jag bilnörd....bilmekaniker...och hobbyn är mina Alaskan Malamutes. Plus en blandras =)
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2011.02.08 - 16:30:50 »

Det är messmör, men äkta vara, inte som Fjällbrynt.

Jag har aldrig ätit det förut och jag föll som en kägla när jag fick smaka. Det smakade inte sött alls och hade inte den där sega konsistensen heller, lite svagt grynigt nästan. Smaken var gudomlig. Det är bara gjort på hopkokt vassle, ingenting tillsatt.

Tanten sa att Fjällbrynt sockrar sitt. Det verkar stämma. På deras pissiga flashsajt som man varken kan länka direkt till sidor på eller kopiera text från  :fork_off: står det att Fjällbrynt innehåller 5% socker. Kolhydrat: 47 g varav mjölksocker 42 g och socker 5 g. Tycker inte riktigt det förklarar varför det är så himla sött, bara 5 g extra?
http://www.fjallbrynt.se/Produkter/Ask/

Så min mese lär väl innehålla över 40% kh den med, men det skiter jag i för det var så gott! Och dyrt. 40 spänn fick jag ge för den lilla burkan, 300 g. Köpte också en bit röd caprin som var mycket god. 240 kr/kg, eller vad det var. Blev 40 spänn det med, för en bit som pekfingret i fyrkant och hälften så hög. Konstigt det där på marknader att det alltid blir så jämna summor, även om de väger och står i.  :whistle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
moncaponca

*****

Smörklickar: 8
Offline Offline

Antal inlägg: 677



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2011.02.08 - 17:54:40 »

Jaha. Har aldrig någonsin tyckt om det där...inte ens när jag som gravid hade cravings efter just den smaken fixade jag det.  :puke1: Efter 3 veckor i kylen åkte den i soporna...inte ens mina ungar gillade det....  :ignore:
Loggat







Ska man skriva nåt om sig själv??? Tja, har gård, massor med djur, 2 barn, 1 gube, äter LCHF sedan länge. Jobbar inom omsorgen med LSS, äldreomsorg och även som personlig assistent. Annars är jag bilnörd....bilmekaniker...och hobbyn är mina Alaskan Malamutes. Plus en blandras =)
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #8 skrivet: 2011.02.08 - 20:05:39 »

Det är inte samma "mjölksocker" i kossans mjölk som i getens. Menar om man är känslig mot laktos kan det ändå gå att äta getost.
Jag vet, men är man känslig för mjölkproteinet, kan det vara lite klurigt till en början. Även om inte det heller har samma sammansättning som kossans. Men det är bara att testa, som sagt.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #9 skrivet: 2011.02.08 - 20:44:48 »

Men proteinet är nog samma/mer liknande tror jag. Vet ärligt inte, kommer inte ihåg hur det ligger till där...
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.027 sekunder med 23 databasfrågor.