Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 23:07:45 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: 26. oktober fortfarande färskt mat från trädgården  (läst 9918 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2010.10.26 - 15:38:22 »

Nu börjar purjosesongen!

Dagens rätt blev torsk i ungspanna varvat med purjolök och hyvlad ost.

Och purjon hämtades från trädgården i vacker höstväder! :inlove:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.10.26 - 15:51:03 »

Är purjo så sen? Det visste inte jag!

Färsk purjo är så gott! Sån där gammaldags ugnsomelett med purjostuvning som bara smälter i mun...  :w00t:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2010.10.27 - 21:04:31 »

Purjon kan stå ute hela vintern, så jag väntar med den så långt det bara går.

Hur gör man den ungsomeletten?
blandar ägg och purjo, något mer?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.10.27 - 21:18:35 »

Nä, förr förstår du så var ugnsomelett vanligt på smörgåsbord och så. Men kan diskutera om det egentligen är omelett för man har mjölk och mjöl i. Det kan man ju lämpligtvis byta ut mot grädde och inget/minimalt med mjöl. Det är nog mer en stanning. Grejen är att den blir alldeles len och slät. Sen gör man en stuvning (vanlig vit sås) som man slår över när omeletten är klar. Klassiska stuvningar är svamp, purjulök och sparris.

http://www.recepten.se/recept/ugnsomelett_svampstuvning.html

Vad häftigt med purjon! Då ska vi ha mycket sån på farmen för det gillar jag också.  :kungfu:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2010.10.28 - 13:35:42 »

Ha-haa det här blir nog bra!
(Säger en som  åt igår pannkaka med  glutenfri mjöl i  + vispgrädde
och näsan rinner, vissa dagar blir det så , vissa dagar inte :sneaktongue: )
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544