Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 23:59:45 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Nu har jag gått korvkursen  (läst 9149 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« skrivet: 2010.10.09 - 16:53:56 »

Igår var det dags för korvkursen hos Taylor & Jones. Det var jättekul, vi blandade korvsmet med händerna, stoppade korv, drack vin och hade det jättetrevligt. Nu har vi drygt 6 kg rå korv i kylen som ska knökas in i frysen ikväll. Har ni möjlighet så kan jag varmt rekomendera kursen. Korvarna blir inte helt kolhydratfria utan innehåller lite typ ströbröd och konserveringsmedel. Undrar om man skulle kunna utesluta det med bra resultat. Roligast och svårast var att få sådana där snygga kringlor av korvarna.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.10.09 - 17:28:29 »

Gud vad kul!  :clapping:

Konserveringmedel kan man nog utesluta om man hanterar korven bra sen, men kolisarna får man nog leva med om man vill göra den typen av korv som kräver det. Allt är ju inte salami.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2 skrivet: 2010.10.09 - 20:35:37 »

Enligt instruktören så var det nödvändigt om korven ens skulle hålla 3 månader i frysen. Åt lammkorv till middag idag och den var underbart god.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.10.09 - 20:41:38 »

Låter inte det lite konstigt? Fy vad jag är avundsjuk! Jag skulle jättegärna gå en sån kurs. Var ni så där noga med att hålla allt kallt, isbad och prylar?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2010.10.09 - 21:13:02 »

Jag vil också gå på kurs :cry:

jag vill gå på en lära-känna-svampar -kurs
Jag vill gå på korvkurs
Jag vill gå på inläggnins-kurs
jag vill gå på surkålkurs.
Jag vill :dribble:
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #5 skrivet: 2010.10.09 - 21:16:09 »

Vi prata om surdegskurs fast det känden inte så lockande då man inte äter bröd. Vi stod i ett kylrum med smeten så isbad behövdes inte. Vet inte varför det var så känsligt, vi fick tvätta händerna hela tiden och sprita dom.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2010.10.09 - 21:53:41 »

Det är nåt med att smetan inte går ihop som den ska om det är för varmt eller för lite salt. En korvtillverkare förklarade det där för mig. Jag önskar jag kunnat stenografera eller haft bättre minne!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.10.10 - 08:24:52 »

åh så roligt!  :clapping:

jag ä så avis på dig... tänk  om jag kunnat göra egen renkorv!

 :nod-yes:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #8 skrivet: 2010.10.10 - 09:38:12 »

Det är nog inte så svårt, bara du har de rätta grejerna. Man behöver ju kunna mala köttet och sedan ha något slags krovhorn att trä fjälstret på. Låter vansinning gott med renkorv.

Vi klarade oss utan isbad men alla moment utfördes i kylrummet utom själva balndningen som vi gjorde utanför. Vi fick gå in 2-3 itaget för att inte höja temeraturen i kylrummet.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.10.10 - 16:19:44 »

Klart du kan! Jag lyckades ju även om de inte blev perfekta. Mina höll inte ihop så bra utan det blev lite isterband över dem när man åt dem, smuligt liksom, och jag tror faktist det var kylan det brast med.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Monkan
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 103


« Svara #10 skrivet: 2010.10.10 - 22:07:00 »

Jag vil också gå på kurs :cry:

jag vill gå på en lära-känna-svampar -kurs
Jag vill gå på korvkurs
Jag vill gå på inläggnins-kurs
jag vill gå på surkålkurs.
Jag vill :dribble:

Kan bara instämma! Men när skulle man hinna och orka allt...? Jag får nog satsa på detta när barnen blivit stora och flyttat hemifrån  :confused3:
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544