Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 19:15:00 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Glutenfritt - EJ KOLHYDRATFRITT  (läst 17043 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2017.12.04 - 21:45:06 »

Jag hjälper till med fikat i ett sammanhang där det finns behov av glutenfritt ibland. Är less på att bara ha såna där riskakor för dem som inte äter gluten och vill inte köpa sånt där specialmjöl heller. För oss om inte vill äta bröd alls är det kört. Tänkte om fler har samma behov, så jag lägger ut receptet.  Det är en slags tacobröd. Tycker det blev jättegott. Lite segt. Halvmjukt. Går inte att rulla men väl vika ihop. Kan gå sönder i vecken. Tog olivolja istället för raps, och det var inte fel. Bovetet slog inte igenom sådär som jag tycker det brukar göra. Eller också fick jag tag på ovanligt smaklöst mjöl. Fin smak av majsmjölet. Och fin färg.


https://www.svt.se/recept/egna-tacobrod


8-12 kakor

    4 dl vatten
    2 dl
    bovetemjöl
    3 1/4 dl
    majsmjöl
    1 msk
    äppelcidervinäger
    ½ tsk
    salt
    ½ dl
    rapsolja + (rapsolja till stekning)

Så lagar du

1. Lägg alla ingredienser i antingen en hög blender och mixa tills slätt eller i en skål och mixa med en stavmixer. Det går också bra att blanda ihop alla ingredienser för hand i en skål, det tar bara lite längre tid att få det slätt.

2. Värm en gjutjärnsstekpanna över medelvärme med lite rapsolja i. När pannan är varm häller du i ca 1/2 - 3/4 dl smet (justera beroende på önskad storlek) och sprider ut det snabbt med baksidan av en stor sked.

3. Stek tills den ytan är helt torr då du vänder brödet. Stek den andra sidan tills den fått några bruna karakteristiska tortillafläckar. Lägg färdiga bröd på en tallrik täckt med en kökshanduk under tiden du steker resterande bröd.

Tips: Gör många och frys in till framtida tacokvällar!



Povade att göra på plåt i ugnen för att det skulle gå fortare, men det gick inte alls det. Så stekpanna ska de va!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544