idalinda
|
|
« skrivet: 2008.12.05 - 22:02:53 » |
|
eller mangold för den delen ?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #1 skrivet: 2008.12.05 - 22:21:32 » |
|
Jag brukar hacka spenaten, om den inte redan är hackad. Värm upp massa smör i en kastrull, när har smält och börjat fräsa lägg i spenaten. Låt puttra ett tag. Krydda med salt, peppar, en uns malen muskotnöt (smaka av). Häll över valfri mängd philadelphia ost eller cremé fraiche. Låt puttra och krydda mer tills du är nöjd med smaken, ca 10-15min på medelvärme. Klart.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
konstigabaralillajag
Newbie
Smörklickar: 1
Offline
Antal inlägg: 11
|
|
« Svara #2 skrivet: 2008.12.05 - 22:59:07 » |
|
De få gånger vi äter spenat hemma så använder jag frusen hackad spenat. Jag lägger i önskad mängd med spenat i kastrullen och häller på jättelite vatten och när spenaten smält kryddar jag med vitpeppar och ev lite salt och har i en klick vanlig creme fraiche. Den fungerar för mig... Snabbt och smidigt är det...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2008.12.06 - 08:02:44 » |
|
Jag gör som Bookia men använder grädde.
Nu när jag vill hålla nere fettet lite gör jag en vanlig redning på smör och 1/2 tsk mjöl, slår på grädden och låter det puttra nån minut och lägger sedan i spenaten.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #4 skrivet: 2008.12.06 - 21:59:37 » |
|
oj, det var cf som var vitsen
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2008.12.06 - 22:04:57 » |
|
Va?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #6 skrivet: 2008.12.07 - 00:43:06 » |
|
Det blir godast med philadelphiaost tycker jag. Då slipper man också salta.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #7 skrivet: 2008.12.07 - 15:38:23 » |
|
Jag håller med Bookia. Andvänder ofta philadelphiaost till sås och stuvningar.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #8 skrivet: 2008.12.07 - 15:49:28 » |
|
Jag såg att Willys har börjat sälja megaförpackning av Philadelphiaost. En 6-kantig plastburk, den bör nog innehålla över 1kg. Nästan som man borde köpa och frysa in, så man har.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #9 skrivet: 2008.12.07 - 17:58:29 » |
|
Va? cf = creme fraiche, jag vägrar lära mig hur man stavar det , och har ingen aning hur man uttalar det på riktigt
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #10 skrivet: 2008.12.07 - 18:05:05 » |
|
Det fattade jag. Men jag fattade inte varför det var vitsen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #11 skrivet: 2008.12.08 - 10:44:32 » |
|
Jag testade en gång med grädde , men det blev inte riktigt som jag hade trott. Så jag tänkte att cf skulle vara bättre , men jag tror att jag måste även koka lite längre än jag har gjort förut.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2008.12.08 - 12:57:41 » |
|
Jag hajjar. Jo, grädden får man ju koka ihop rätt mycket.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #13 skrivet: 2010.03.04 - 23:07:40 » |
|
Så grymt längesen någon skrev i denna tråd, men jag tänker ändå göra det. Idalinda, kan också tipsa om att använda majonnäs till spenat. Jag blev tvungen att komma på någon form av "stuvning" iom att jag inte äter mjölk, och majjo visade sig vara helt ok. Visserligen måste man ha mycket, mycket mindre majonnäs än grädde eller crème fraiche, men det är helt ok. Tror att jag använder ca 1 tsk eller lite mer till en stor portion. Smakar inte riktigt lika gott som spenat med grädde, men det funkar fint om man saltar lite extra!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #14 skrivet: 2010.03.06 - 20:52:29 » |
|
Corny ,du räddar mig hela tiden ! Jag har nu massa spenat i frysen och det börjar vara dax att stuva dom, Så ja, de andra får det med phildelfiaan då och jag testar med lite majo
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|