Har vid det här laget hunnit se 2-3 olika avsnitt av ett danskt matlagningsprogram. Det utspelar sig på någon gård i Danmark och kvinnan i huset lagar mat från allehanda gårdsprodukter. I nåt avsnitt hade hon bakat bröd på massa olika typer av urvete, hon förklarade tydligt skillnaden i proteinhalt och mängden gluten. I senaste avsnittet låg fokusen på korn, hon gjorde bla ett risotto på korn, en sallad samt något mer jag inte minns. Allt såg så smarrigt ut. Tanten kan sina spannmål.
Jag reagerade dock på en kommentar ang kornrisotton, som var gjord på smör, korn, svamp (ngn mörk typ, jag gissar karljohan och trattkantareller) samt hemmagjord hönsbuljong på två kokta hönor. Det såg ruskigt gott ut när det var klart, men så påpekade tanten att man endast kan äta max en liten kaffekopp av risotton, för äter man mer får man ont "i lilla magen". Varför skulle man få det, undrar jag.
Det är väl inte värre än övriga spannmålsprodukter hon tillverkar.
Korn brukade jag själv äta istället för ris på min SLV tid, jag har alltid tyckt att det smakar mkt godare och jag gillade den klibbiga smaken. Jag fick varken mer eller mindre ont i magen av det jämfört med annat spannmålsskit jag åt.