Viltköttshjälp!

<< < (2/3) > >>

Lisbeth:
Älggryta med ädelost.  4 pers
800 g älgkött
1 lök
1 palsternacka
1 bit selleri
1 morot
2 msk viltfond
1 lagerblad
10 vitpkorn
salt
marg
50 g ädelost
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
Skär köttet i bitar bryn det och tillsätt resten i bitar. Slå på vatten .Sjud till köttet är mört.Späd med mer vatten om det behövs. Det ska vara ca 8 dl när köttet är klart. Ta upp köttet och tillsätt. Grädde o ädelost. Red med vetemjöl blandat med lite vatten.Sjud såsen 5 min. Blanda i köttet och smaka av.

Corny:
Många tack, Lisbeth! Nu har jag ju helt plötsligt många recept att prova!  :lol:

Fjällmor:
Jag har grubblat på din fråga länge :rolleyes: Problemet är att jag ju inte har några recept. Renen är ju vårt vardagskött så jag tager vad jag haver, om man säger  :whistle:

Renskav är super, vi "skavar" direkt från en fryst bit kött och steker.
Maken med lök och salt och peppar.
Storbarna med vitlök och lite hetta - lapplandskebab  :flirting:
Jag gör gärna sås..

Hel bit går in i ugnen med rotsaker och hela lökar/vitlökar runt.

Grytor på kokekött är vår "pyttipanna" då blir det skåpsrensning

Citronpeppar är gott till ren tycker vi

Enbär och apelsinskal är en ny favorit i sås...

Renfettet är underbart gott att spara och ha i alla sorts mat.

Buljong kokas på benen....

Renfärs (se storbullarna med getost t.ex.), torrkött och suovas äter vi också.

har jag glömt något?

 :blink:

Corny:
Fjällmor: Stort tack till dig också!  :flowers: Fick jättemånga bra tips av dig. Behöver inte vara recept i vanlig bemärkelse för att det ska bli bra! :smile:

hemul:
Citat från: Fjällmor skrivet 2009.03.01 - 11:12:47

Enbär och apelsinskal är en ny favorit i sås...


Den smakkombinationen har jag aldrig tänkt på. Det lät jättegott. Ska jag prova till lamm tror jag, för vilt får jag aldrig tag i numera.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida