Viltköttshjälp!
Lisbeth:
Älggryta med ädelost. 4 pers
800 g älgkött
1 lök
1 palsternacka
1 bit selleri
1 morot
2 msk viltfond
1 lagerblad
10 vitpkorn
salt
marg
50 g ädelost
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
Skär köttet i bitar bryn det och tillsätt resten i bitar. Slå på vatten .Sjud till köttet är mört.Späd med mer vatten om det behövs. Det ska vara ca 8 dl när köttet är klart. Ta upp köttet och tillsätt. Grädde o ädelost. Red med vetemjöl blandat med lite vatten.Sjud såsen 5 min. Blanda i köttet och smaka av.
Corny:
Många tack, Lisbeth! Nu har jag ju helt plötsligt många recept att prova! :lol:
Fjällmor:
Jag har grubblat på din fråga länge :rolleyes: Problemet är att jag ju inte har några recept. Renen är ju vårt vardagskött så jag tager vad jag haver, om man säger :whistle:
Renskav är super, vi "skavar" direkt från en fryst bit kött och steker.
Maken med lök och salt och peppar.
Storbarna med vitlök och lite hetta - lapplandskebab :flirting:
Jag gör gärna sås..
Hel bit går in i ugnen med rotsaker och hela lökar/vitlökar runt.
Grytor på kokekött är vår "pyttipanna" då blir det skåpsrensning
Citronpeppar är gott till ren tycker vi
Enbär och apelsinskal är en ny favorit i sås...
Renfettet är underbart gott att spara och ha i alla sorts mat.
Buljong kokas på benen....
Renfärs (se storbullarna med getost t.ex.), torrkött och suovas äter vi också.
har jag glömt något?
:blink:
Corny:
Fjällmor: Stort tack till dig också! :flowers: Fick jättemånga bra tips av dig. Behöver inte vara recept i vanlig bemärkelse för att det ska bli bra! :smile:
hemul:
Citat från: Fjällmor skrivet 2009.03.01 - 11:12:47
Enbär och apelsinskal är en ny favorit i sås...
Den smakkombinationen har jag aldrig tänkt på. Det lät jättegott. Ska jag prova till lamm tror jag, för vilt får jag aldrig tag i numera.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida