Viltköttshjälp!
Corny:
Har sett att det är en massa viltköttsgalningar här inne! Eftersom jag känner mig urkass på allt som har med viltkött att göra, skulle jag bli glad om någon som är van vid viltkött, skulle vilja ge mig lite kryddtips! När det lagas vilt här, brukar det bli gott, men jag känner mig ganska så osäker ändå, iom att viltet har lite kraftigare smak än exempelvis nöt. Viltfärsbiffar har jag gjort några gånger, och de har blivit goda, men jag skulle vilja ha tips på en riktigt god viltgryta!
Sen vill jag gärna ha tips på bra sätt att tillreda renskav, för det är ju lätt att få tag i och väldigt gott. Bara det att jag alltid tycker att det är något som saknas när jag lagar till det.
Corny:
Är det ingen som vill hjälpa mig? :cry:
hemul:
Jägarna här borde ju veta. Själv häller jag bara grädde på allt, späckar lite om det är helstekt. Och enbär! :tasty:
Lisbeth:
4-500 g kött
1 gul lök
smör
1 tsk salt
1 krm vitp eller svartp
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 dl cremef.
2 tsk senap
10 små lökar(eller ett par stora)
Bryn kött o 1 gul lök.Krydda och rör ner mjölet .Häll i vattnet.Sätt i senap ,cremef. o tomatpuré.Mot slutet av koktiden tillsätts de små lökarna Smaka av med timjan.
JÄGARFRUNS ÄLGGRYTA. Skulle ha stått överst förstås
Lisbeth:
Älggulasch 4-5 pers
800 g älgkött
2 lökar
2 röda paprikor
1 msk paprikapulver
1 tsk mejram
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk viltfond
10-12 potatisar
salt peppar o majsena redning
Skär köttet i bitar. Blanda i resten i bitar. Sjud under lock i ca 1-1½ timme.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida