Ost

<< < (5/9) > >>

anki:
ICAs färskost - alla fall den med örter och vitlök har heller inga tillsatser. Innehåller också bara pastöriserad mjölk och grädde salt, vitlök, örter (persilja, peppar) mjölksyrakultur och löpe!
Är gudomligt god till det mesta, ha i gräddsåsen när den puttrar ihop, att äta till gurka och tomat....
Anki

hemul:
Det vart bra att veta. Den typen av ost har jag nästan börjat utgå ifrån innehåller en massa skräp.

hemul:
Norsk Jarlsberg av märket Tine, importerad av Wernersson.

Pastöriserad komjölk, salt, mjölksyrakultur, löpe. Fetthalt 27%.  :thumbsup:

Inte lika god som riktigt lagrad Jarlsberg förstås, min gamla favorit som aldrig finns att få tag på längre, för har de manuell ostdisk tar de lik förbannat bara in från vissa leverantörer. Men helt OK. Mycket smak för en olagrad ost, men lite mjuk. Jarlsberg ska vara torr och hård. Hmmmm.  :so_mad:

Hur som, jämfört med  andra mesiga olagarade ostar är den riktigt god. Extrapris på Willys just nu, 69:90.  :smile:

idalinda:
Jag måste nog till Willys någon gång och botanisera ostar där.
Vad tar dom för 2 kg sture där ?

På min ica ligger den oftast vid 79 kr / kg eller lite över 80 spänn.
Det syns på räkningen när jag brukar köpa 3-4  ostar åt gången ...

hemul:
Köper inte Sture längre, men när jag gjorde det så tjänade jag flera tior på att köpa den där istället för på ICA. Kommer ihåg att ett ostköp mer än motiverade bussresan...

Min ICA är näst dyraste butiken i stan dock. Den dyraste är en Servus som också ligger nära mig. Allt enligt ett test på nätet, tror det var Bert Stjärts sajt.  :tongue:

Vill du att jag ska titta åt dig? Jag ska nog dit och köpa mer oxfilé innan den tar slut.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida