om surkål och hårdost |
<< < (2/12) > >> |
skogsstjrna: Som variant på surkål kan du ju testa att göra kimchi sen... http://www.kimchi.se/mat/kimchi/index.html |
idalinda: Citat från: hemul skrivet 2009.01.16 - 23:51:02 Man får nog köpa en hektoliter mjölk om man ska göra hårdost. :laugh: Den är så god redan när man tar ut den ur formen, så jag lyckade då aldrig lagra den mer än ett par dar. :shy: Mitt nästa experiment är nåt jag tänkt prova länge - surkål. Nu har jag införskaffat både ekologisk vitkål och havssalt utan jod och antiklump, så i morrn ska det till. Det är skit att bo i flerfamiljshus så man inte törs banka kål på nätterna! :dribble: Men hur mycket mjölk du har använt och hur stor bit har du fått ut av det hela ? minn gissning var att 100- 200 liter mjölk skulle ge 1 kg ost. Hur hanterar man i praktiken sådana mängder :eek:? Vi diskuterade om detta i dag och styrmannen var riktigt intresserad och pratade om att vända osten var annan eller tredje månad. Men när du berättar om att du kan inte låta blir din ost , så tror jag inte heller att styrmannen kan låta bli, jag konstaterade precis idag att vi har ätit över 4 kg ost under denna veckan ( delat på 5 pers) så någon kalsiumbrist lär det inte uppstå här :laugh: |
hemul: Jag har ju sagt det! 5 liter mjölk och sammanlagt ungefär 850 g ost och du ser ju på bilden hur mycket det blir. Det är en vanlig assiett, 21 cm. :smack: |
idalinda: Citat från: hemul skrivet 2009.01.17 - 18:27:28 Jag har ju sagt det! 5 liter mjölk och sammanlagt ungefär 850 g ost och du ser ju på bilden hur mycket det blir. Det är en vanlig assiett, 21 cm. :smack: Nu är jag vilse :blink:, var har du bliden om din hårdost och var har du sagt om mängden av mjölk ? |
Bookia: Ja, det undrar jag också!? :blink: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |