Flytande margarin
miar70:
Hej :smile:!
Jag är alldeles ny här och läser så mycket jag hinner! Verkar vara ett jättetrevligt forum!
En liten fråga har jag, hittar inte det svar jag söker i nån gammal tråd, ber om ursäkt om jag letat slarvigt :whink: .
Kan man använda flytande margarin? Och isåfall vilket? Idag använder jag alltid det till stekning och matlagning...
/Mia
hemul:
Välkommen hit! Ja, vi är supertrevliga! :throw_flowers: :lol:
Vi (jag tror nog jag kan tala för alla här) anser att margarin är gift. Kemiskt framställt av billiga vegetabiliska oljor. Vi tror ju att fleromättat fett är farligt iom att det är så instabilt (oxiderar lätt) och orsakar därför inflammationer, cancer och allt möjligt man inte vill ha. Dessutom är "konstgjordheten" i margarin i sig ett argument emot det (härdat eller omestrat fett, aromämnen och en massa andra tillsatser)
Smör (och ghee), ister, talg och andra animaliska fetter är bra. Kokosolja är också bra därför att det är till större delen mättat. Olivolja kan man ha på sallad och så, men man ska inte steka i det.
Varför vill du använda flytande margarin? Om det är för att du tycker det är praktiskt så borde du testa ghee. :thumbsup:
Fjällmor:
woiiiiiii!
Storfrämmen i knäppoforumet numero uno!
:yay: :yeah: :yay:
Välkommen!
Instämmer för övrigt med hemuls ord om margariner.
:wave:
miar70:
Storfrämmande - jo jag tackar :whink: :inlove:
hemul, tack för välkomnandet! Ja, varför jag använder flytande margarin? För att jag "lärt" mig att ju mjukare fett, desto nyttigare... men som sagt, jag är INGEN erfaren fettbobba, det här är nytt för mig :whink:!
Så det är alltså smör man ska steka i, eller rapsolja kanske då? För olivoljan smakar inte gott att steka i :tongue_wag:
Ghee har jag aldrig hört talas om, och jag tvivlar på att det finns att få tag i här ute på vischan?!?
Bregott, är det bra? Eller ska det vara smör?
(skulle nog ha startat den här tråden på nybörjarforumet :blush:)
hemul:
Citat från: miar70 skrivet 2008.12.10 - 20:20:10
Storfrämmande - jo jag tackar :whink: :inlove:
Hmm. Får man någon förklaring till det där eller? :crazy:
Citat
Ja, varför jag använder flytande margarin? För att jag "lärt" mig att ju mjukare fett, desto nyttigare...
Lögn och förbannad dikt var det! :fork_off:
Citat
Så det är alltså smör man ska steka i, eller rapsolja kanske då? För olivoljan smakar inte gott att steka i :tongue_wag:
Jag tycker inte du ska steka i olja alls. Utom kokosolja då.
Citat
Ghee har jag aldrig hört talas om, och jag tvivlar på att det finns att få tag i här ute på vischan?!?
De flesta som använder det gör nog själva. Det är klarnat smör, ren smörolja. Det är halvflytande i rumstemperatur. Det är nyttigt därför att allt protein som kan brännas är borta. Väldigt stabilt alltså, tål hög värme och behöver inte förvaras i kylen.
Citat
Bregott, är det bra? Eller ska det vara smör?
Det är nog OK, men varför betala mera för att de spätt ut smöret med billig olja? Köp smör! :strut:
Citat
(skulle nog ha startat den här tråden på nybörjarforumet :blush:)
Strunt samma. Här håller vi oss inte till ämnet lång stund. :lol2:
Fast vill du, så flyttar jag den dit. Bara att hojta. :smile:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida