"Idalindas" favorit nötbröd som fungerar även till pizzabotten
<< < (2/3) > >>
Corny:
Citat från: hemul skrivet 2009.02.10 - 01:16:11

Du får vara med ändå!  :lol:

Tål du inte gluten då eller varför utesluter du mjöl?

Tack för att jag också får vara med! Det glädjer mig! :lol: Nej, jag är inte glutenallergiker, men jag mår bättre av att utesluta mjöl i den dagliga kosten. Jag tvingar inte folk att laga mjölfria såser till mig när det är fest, men jag lagar inte sådana själv. Av naturliga skäl, äter jag heller inte bröd och pasta, men det är liksom lättare att be om ett alternativ till dessa saker iom att jag inte är allergisk. Ska man ha pasta till något, går det i allmänhet ganska så lätt att göra en gryta ris också. Eller så får man väl äta grönsaker och kött. Har väl ingen dött av hittills! :whink:
hemul:
Nu blev jag lite nyfiken. Är det magen du får problem med när du äter mjöl?

Det värsta är att ju mer man lär sig om kost, desto svårare blir det att äta.  :crazy:
Corny:
Magproblem, visst. Men också trött och däst, så mår bättre utan.

Fast jag har motsatt åsikt om kost. Jag tycker att det blir lättare att äta, ju mer man vet. Dels blir det godare, och sen så blir det bra mycket billigare också, vilket är ett stort plus! Allt handlar ju egentligen om att laga från grunden, men det är det ju tyvärr många som vare sig kan, har lust eller anser sig ha tid till. Tråkigt nog! Fast det här blev nog lite OT. Ber om ursäkt för det... :redface:
hemul:
Hela det här forumet är OT. :laugh:

Jo på det sättet är det lätt, men man hör hela tiden om nya saker som bör undvikas eller om näringsämnen som vi får i oss för lite av och eko hit och eko dit.  :sosad:
MiaP:
Men inte behöver ni använda mjöl för att göra goda såser. Dels kan ni kolla in min matblogg men vi tar knepen redan här. Istället för mjöl använder jag Philadelphiaost en stor god klick ner i grädden eller helst direkt i stekpannan och sen på med vispgrädde. Det går även bra med creme fraiche. Om man gör sås på buljong t ex pepparrotssås eller sötsur sås till kokt kött använder jag äggulor på samma sätt som när man gör kräm. Det får då inte koka utan bara sjuda upp så reder äggen såsen.

http://lchf-kost.blogspot.com/

Oj nu snodde vi Idalindas tråd om bröd, fölåt! :lick:
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida