Pumpasoppa
<< < (5/15) > >>
kwidell:
Jo precis!.. det är de där stora oranga pumporna, som syns i varenda haloweenbild i princip! :lol:
kwidell:
Tror du att din svägerska skulle kunna dela med sig av de recepten kanske...  :blush: vill så gärna prova att använda pumpa! :flowers:
Corny:
Absolut! Ska självklart be henne om dem! Fast det kan dröja ett tag innan de kommer upp här. Hon brukar alltid ha en faslig massa att stå i!  :lol:
kwidell:
 :inlove: :inlove: tack snälla Corny! .. ska hålla utkik!

en stoor smörklick på ingående till dig vännen! :flowers:
Corny:
Här, kära kwidell, kommer receptet. Skrev dock ner det med minst sagt slarvig handstil, så får väl se om jag lyckas tyda det!  :whink:

Pumpasoppa (4 pers.)

1½ - 2 kg pumpa
2 medelstora gula lökar (grovhackade)
1 stor vitlöksklyfta (i tunna skivor)
1 msk olivolja
1 msk smör
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (men går säkert bra med annan buljong oxå!)
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk örtsalt
(persilja)

Skär pumpaköttet i bitar, hacka lök och vitlök.
Fräs gullöken i olja och smör på låg värme tills den har blivit genomskinlig. Lägg i vitlöken och låt fräsa med. Lägg i pumpabitarn och låt allt fräsa i några minuter. Häll på 5 dl vatten (eller buljong). Koka upp under lock och koka i 30-40 minuter, tills pumpan är mjuk.
Ta bort 1-2 dl vätska och ställ åt sidan. Mixa pumpan (i omgångar) i matberedare till en slät soppa. Häll tillbaks i grytan. Tillsätt 2 dl grädde och 2 msk tomatpuré och rör om. Är soppan för tjock, tillsätt lite av det sparade spadet. Smaka av med 1 tsk salt och 1 tsk örtsalt och ca 1 krm svartpeppar.
Servera med hackad persilja över soppan.
Något brödaktigt till, ska det visst vara också. Oststänger var ett förslag bla.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida