Pumpasoppa |
<< < (5/15) > >> |
kwidell: Jo precis!.. det är de där stora oranga pumporna, som syns i varenda haloweenbild i princip! :lol: |
kwidell: Tror du att din svägerska skulle kunna dela med sig av de recepten kanske... :blush: vill så gärna prova att använda pumpa! :flowers: |
Corny: Absolut! Ska självklart be henne om dem! Fast det kan dröja ett tag innan de kommer upp här. Hon brukar alltid ha en faslig massa att stå i! :lol: |
kwidell: :inlove: :inlove: tack snälla Corny! .. ska hålla utkik! en stoor smörklick på ingående till dig vännen! :flowers: |
Corny: Här, kära kwidell, kommer receptet. Skrev dock ner det med minst sagt slarvig handstil, så får väl se om jag lyckas tyda det! :whink: Pumpasoppa (4 pers.) 1½ - 2 kg pumpa 2 medelstora gula lökar (grovhackade) 1 stor vitlöksklyfta (i tunna skivor) 1 msk olivolja 1 msk smör 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar (men går säkert bra med annan buljong oxå!) 2 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 tsk örtsalt (persilja) Skär pumpaköttet i bitar, hacka lök och vitlök. Fräs gullöken i olja och smör på låg värme tills den har blivit genomskinlig. Lägg i vitlöken och låt fräsa med. Lägg i pumpabitarn och låt allt fräsa i några minuter. Häll på 5 dl vatten (eller buljong). Koka upp under lock och koka i 30-40 minuter, tills pumpan är mjuk. Ta bort 1-2 dl vätska och ställ åt sidan. Mixa pumpan (i omgångar) i matberedare till en slät soppa. Häll tillbaks i grytan. Tillsätt 2 dl grädde och 2 msk tomatpuré och rör om. Är soppan för tjock, tillsätt lite av det sparade spadet. Smaka av med 1 tsk salt och 1 tsk örtsalt och ca 1 krm svartpeppar. Servera med hackad persilja över soppan. Något brödaktigt till, ska det visst vara också. Oststänger var ett förslag bla. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |