Pumpasoppa |
(1/15) > >> |
hemul: Det här tyckte jag lät gott! :tasty: Det här behövs för ca 12 port på buffébordet: 400 g pumpa 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 äpple 1 1/2 dl vitt torrt vin 10 dl hönsbuljong 1 dl crème fraiche salt, peppar Gör så här: 1. Skala pumpan och tag bort kärnorna. Tärna fruktköttet. 2. Skala lök och vitlök. Hacka det. Skala, kärna ur och tärna äpplet. 3. Fräs lök och vitlök i lite matfett, utan att det får färg, i en stor gryta. Tillsätt äpple, pumpa, vin och buljong. Låt allt puttra ca 20 minuter på svag värme. 4. Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör den slät. Häll tillbaka soppan i grytan och låt den koka upp på nytt. Vispa ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. http://hemmetsjournal.se/Mat/Helgmenyn/Hostmysig-halloweenmeny/?RecipeID=3902 Fast jag tror nog man törs ta l i t e mera crème fraiche! :lol2: Eftersom man inte har några snittar till, kanske det skulle passa att toppa med några strimlor rökt lax eller skinka. :crazy: |
Bookia: Det verkar ha blivit på mode att ha vin i ALLA recept. Jag kan inget om vin, och jag kan räkna på mina 10 fingrar hur många gånger jag har varit på systembolaget. Vin är dyrt. Vad ska man köpa som duger att ha i matlagning utan att man för den skull ruinerar sig, fattig student som man är. :neutral: |
hemul: http://www.vinland.se/Produkter/Vinsatser/DOCs_vinsatser.htm :thumbsup: |
Bookia: OJ....... :shock: Tror du jag sitter hemma o pimplar för jämnan? :lick: |
hemul: Vi kan dela! drinking_x2 |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |