Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 07:27:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bästa bantarsylten  (läst 5413 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2015.06.30 - 20:10:17 »

Roade mig att räkna. Har kokat 2½ kg sylt som per 100 g innehåller följande.

Fett: 0.22 g
Protein: 1.01 g
Kolhydrater: 3.49 g
Energi: 20.06 kcal

Den innehåller alltså ingenting av någonting och är ändå smaskens! Nästan som de där låtsasprodukterna vi hade roligt åt förut som bara innehöll vatten och kemikalier, men det här är äkta vara. :up_yours:

Kanske borde börja sälja? Tänk vilken marknad - både LCHFare och viktväktare skulle köpa som tokiga. Tror tamefan den är ekologisk och närodlad också, så det gänget kan också köpa.  :headbanger:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2015.07.01 - 17:36:19 »

vilken smak????
Loggat



berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #2 skrivet: 2015.07.01 - 20:28:12 »

Recept, tack!  :smile:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2015.07.02 - 00:12:47 »

Det är inget nytt, berittis. Men visst.

2 3/4 kg rabarber
~2 ½ tsk stevia, men varierar nog beroende på sort
2 ½ dl vatten

Koka sönder, koka ihop lite. Klart!  :thumbsup:

Frys i påsar. Står sig minst en vecka upptinad i en burk med lock.

Tips för inmundigande: 1 tallrik fil med en stor klick rabarbersylt och en ännu större klick vispgrädde på toppen. Låter knäppt men är urgott! :tasty:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #4 skrivet: 2015.07.02 - 18:46:10 »

 :smooch: Tack Hemulen. Nu har äntligen mina rabarber börjat växa. Har varit hopplöst förut men jag flyttade dem och gödslade med hästskit så nu verkar det bli annat av.  :smile:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2015.07.02 - 18:53:17 »

Det är jättegott. Brukade göra sånt förr också, men då med socker. Blir som stark kräm liksom. Fantastiskt gott med grädde i petit chouxer, men det är ju ett minne blott...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.024 sekunder med 23 databasfrågor.