Gamla bakformar
hemul:
Nu hittar jag ingen bra bild, men ni vet nog vad jag menar ändå. Jag tror de är gjorda i någon slags järnplåt, men blanka på ytan som om de var förnicklade. I botten brukar det var som ett gropmönster. Jag har både riktigt gamla och nyköpta, fast det var väl en 10 år sen. Både springformar och såna för formbröd.
Grejen är att det där blanka försvinner efter ett tag och då rostar metallen. Kan man använda dem ändå eller är det bara att slänga dem? Det ser ju inte så fräscht ut, men de blir så väldigt snabbt. Jag vet ju inte vad det där blanka är heller, om det kanske är farligt när det är skadat.
berittis:
Lägg bakplåtspapper i botten så är de nog användbara. :)
hemul:
Men det är ju jobbigt! Svårt att klä sidorna också. Tror du metallen är farlig/giftig?
Sorla:
Jag skulle inte använda dem utan att klä med bakplåtspapper innan. Livrädd för tungmetaller som fäller ur med syra och värme från baket. :shake_head:
berittis:
Den kantiga formen är lätt att klä. Jag vänder den uppochner och lägger pappret på utsida och formar det. Sen lägger jag i pappret i formen och då är det lätt att få det på plats. Den runda formen är det bara att lägga pappret över formen och försiktigt trycka ner det så att det formar sig. Lägg lite veck upp mot kanterna. Det behöver ju inte vara vackert, hehe. Häll i smeten och tryck till lite med en sked. :nod-yes:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida