Tamarind

(1/3) > >>

hemul:
Vet ni om det går att få tag på i torkad form, mald eller så kanske?

Jag försöker göra egen Tigersås. Den man köper är jättegod men väl söt och innehåller en del skit. Har fått till nåt som är åt rätt håll men med lite eget stuk med chiliflingor, vitlök, citrongräs och honung. Men tigersåsen har en speciell smak som jag misstänker kommer från tamarinden. Jag vet inte ens hur tamarind smakar. Enligt Wikipedia så verkar man använda olika delar också och jag vet ju inte vilken del de använt i tigersåsen. De listar inte alla ingredienser heller, så det kan ju vara något annat jag som gör den speciella smaken.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tamarind
http://www.risbergimport.se/tryme/index.html#tiger_top

Här står lite, men inte var man kan köpa. Liknelsen vid aprikos och citron var ju användbar dock.
http://www.sydsvenskan.se/arkiv/reportage/vad-gor-man-med-alla-nya-matvaror/

hemul:
Färsk ingefära ska det vara också! Det är viktigt. Och i kvällens anrättning testar jag med sumak, få se hur det blir. Det är ju också syrligt.

Mynlen:
Tamarind finns här som en pasta, dvs i en burk. jag vet inte heller hur det smakar men det jag läst är det litet syrligt.

hemul:
Då vet jag ju hur jag ska få tag på det om allt annat fallerar!  :clapgrin:

Men jag kom på att jag ska nog kolla på orientaliska butiker. Har en invandrarbutik nära, de kan tänkas ha också kanske.

hemul:
Just ja. Jag är också på jakt efter sandel. Det ska man ha till fejkad matjessill. Borgeby hade förut, men har inte längre.

Nu ska jag gå och baka doktorns långfralla. Aïoli har jag redan gjort, så det blir en hård helg. Får inte tjuvsmaka dock, för jag ska ha gäster. Förra helgen smäckte jag i mig en hel majjoburk aïoli och typ en fralla på två dagar. Lär väl vara en 3000 kcal. Utöver den vanliga maten alltså.  :ignore:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida