Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 22:15:30 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 26   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Resistent stärkelse  (läst 237894 gånger)
0 Medlemmar och 5 gäster tittar på detta ämne.
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #15 skrivet: 2013.12.15 - 13:58:03 »

Citat
HOW TO CURE SIBO, Small Intestinal Bowel Overgrowth: Step #7 Heal hormones and immunity -- take adrenal support, liver support, antioxidants etc

Citat
Mental stress directly impacts our gut function.  The vagal nerve (see below) innervates our organs including the gut from head to tail.  This nerve controls calm, cool, rest, repose and digestion.  Look how the connections go between our brain to our gut, neat?  80% of our serotonin, the happy transmitter, are generated here.  Melatonin, our sleep hormone, is then produced from serotonin. What is the first sign of stress?  Insomnia, no wonder.
OBS texten refererar till en bild i inlägget som bör ses.

http://drbganimalpharm.blogspot.se/2013/12/how-to-cure-sibo-small-intestinal-bowel.html
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #16 skrivet: 2013.12.15 - 18:05:54 »

Surströmming är också fermenterad!  :lick:
Loggat
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #17 skrivet: 2013.12.16 - 22:03:27 »

Surströmming är också fermenterad!  :lick:

Helt sant!  :laugh:
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #18 skrivet: 2013.12.16 - 22:07:25 »

Länk till Nikoleys dietråd för att få i sig mycket resistent stärkelse.
Potatismjölet står listat under tillskott i slutet av inlägget.

http://freetheanimal.com/2013/12/resistant-dietary-guidelines.html
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2013.12.17 - 05:34:35 »

Är potatismjöl resistent stärkelse? Hur blev det det? Det är väl inte uppvärmt?

Det är lite lustigt med med folk som mår bättre av ditten och datten när de påstod sig må toppen redan förut, förresten. Ivf gjorde han det på den tid jag läste honom ibland.

Undrar om det inte kan vara någon slags placebo också, eller placebo är väl fel ord, men en slags psykologisk effekt. Det är säkert väldigt befriande att tillåta sig att glufsa i sig av sådant som varit förbjudet förut.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
SV:
« Svara #20 skrivet: 2013.12.17 - 08:38:14 »

Visst kan det vara placebo. Men så kan man få brist på något om man undviker en del mat, då mår man säkert bättre när man äter det igen...
Loggat
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #21 skrivet: 2013.12.17 - 08:41:31 »

Fast det är väl inte uppvärmningen som skapar resistent stärkelse??? Det är värme som bryter ner den.
Och potatismjöl är torkad potatis, inte uppvärmd potatis.

Jag tycker inte om det är så konstigt att folk mår bättre i början av en diet oavsett vilken.
De flesta utesluter en massa skitmat och för de flesta innebär det att de äter mindre mängd kalorier än vad de gjort tidigare.
*Hemul, läs ovanstående mening noga och notera att jag skriver de flesta, inte alla*

Sen är det inte meningen att man ska hålla på att äta potatismjöl resten av livet utan bara som ett tillskott i början för att hjälpa de goda bakterierna få övertag över de dåliga bakterierna.


Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2013.12.17 - 08:58:34 »

Jag trodde det var uppvärmning och påföljande nedkylning som omvandlade stärkelsen. Hur menar du? Skulle torkning göra samma sak?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2013.12.17 - 21:03:14 »

Det verkar som om potatismjöl innehåller resistent stärkelse, så länge det är rått.

http://ajcn.nutrition.org/content/69/4/647.full.pdf

Jag antar att man har pratat om kokt och kallnat mest för att det inte är så många som äter potatis/ potatismjöl rått. Jag gillar ju rå potatis, men jag har vant mig av med det. Däremot sparar jag rätt mycket kokt potatis.
Loggat
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #24 skrivet: 2013.12.17 - 21:16:25 »

Va bra att du hittade nåt om det, Ursprungsliv, för jag har inte lyckats hitta nåt om vilken sort stärkelsen är.

Jag har testat att äta potatismjöl sen förra veckan och det funkar bra när jag blandar ut det med Onakafil.
Det blir en lite märklig konsistens men en som jag tycker är rätt mumsig.

Jag testar det främst för att se om jag kan få bättre sömnkvalité.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2013.12.18 - 05:07:21 »

Jaha, man ska käka det rått! Men vad intressant. Potatis innhåller alltså resistent stärkelse från början och det är uppvärmningen som gör den oresistent.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2013.12.18 - 08:31:28 »

Nu varkar jag inte ha fattat det helt.  ska man ata resistenta starkelset da? trodde det var just det man inte skulle ata.

*trog i skallen idag*
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #27 skrivet: 2013.12.18 - 08:49:26 »

Det är tydligen the new black om man får tro subbans länkar.  :tongue:

Det är nog inget man behöver undvika ivf. Det var ju i ropet för ett antal år sedan när det blev känt att potatis ändrade karaktär när den kallnade och alla åt GI.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2013.12.18 - 11:36:12 »

Nu varkar jag inte ha fattat det helt.  ska man ata resistenta starkelset da? trodde det var just det man inte skulle ata.

*trog i skallen idag*

Jag har ärligt talat ingen uppfattning om det är något man "ska" äta. Jag tror inte att det är något man ska undvika i alla fall.

Ska man tro på wikipedia så kan det kanske vara bra.
http://en.wikipedia.org/wiki/Resistant_starch
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2013.12.18 - 12:10:41 »

Fiiiiiibrer! 

Nån som har listat ut om man med resistent stärkelse helt enkelt menar amylos eller är det någon annan klurig sort?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 26   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544