Det godaste LCHF-limpan hittills!
<< < (4/4)
idalinda:
Mynlen, blir du alltså förstoppad av fiberhysk?
och jag som njuter av brödet även av den anledningen att den håller min mag i trimm.
Så olika det kan vara....
Mynlen:
Nej, inte förstoppad, men efter att jag har ätit det mår jag illa på ett konstigt sätt. Känns ännu som en propp i magen, alltså inte tarmarna.
Mynlen:
nu har vi bakat denna limpa flera ggr. (jag äter kanske 3 skivor i veckan men jan tar med som lunch) Eftersom jag har svårt att få tag på billig bakpulver tog vi sista gångerna bikarbonat. Vilket jag kan köpa lättare. Bakpulver finns men det är i små påsar, inte i en burk som i sverige. Dock.. blir solrosfröna ilgröna om vi använder bikarbonat. Jag har ett kort på det om någon vill se. Tror ni det kan vara dåligt? eller? Det ser nästan ut som pumpafrön...
Ary:
Jag googlade gröna solrosfrön och det är en harmlös kemisk reaktion pga ph värdet i bikarbonat och den höga värmen. Helt ofarligt, ät på du.  :biggrin1:

Vad gäller fiberhusk blir jag faktiskt trög i magen av det. Husk, orginalet gör istället att saker passerar fort igenom. Antar att det är för att fiberhusk är nermalt till fint pulver och reagerar annorlunda, verkar som i mitt fall  att det bildar en propp....
Mynlen:
i det här brödet är det inte så farligt har jag märkt. men jag skivar väldigt tunt också. Fiberhusk är loppfrö som är... grobladsfrö! Men andra recept där det ingår i förhållande mer fiberhusk är inget för min del.

Tack för att du googlade fram reaktionen trodde nog på något sånt. Hade inte hunnit själv än. Det ser iallafall kul ut, ilgröna bitar i brödet. Smaken är iallfall helt normalt.

 
Navigering
Meddelandeindex
Föregående sida