Subcalva
|
|
« Svara #75 skrivet: 2013.07.12 - 09:25:41 » |
|
CDC, Center for Dicease Control i USA medger nu att man inte ser några hälsoförbättringar med reducerat saltintag utan tvärtom är farligt. För mycket salt är fortfarande farligt så det gamla svenska ordet lagom gäller fortfarande. Alltså J-kurvan igen The CDC even reported that reducing salt intake to below 1 tsp per day may be dangerous to your health. Basically, the report says that consuming anything between 1-1/2 and 3 tsp of salt per day is just fine, and there were adverse effects from eating more than that or less than that. http://kfor.com/2013/07/09/cdc-admits-long-standing-error-there-is-no-benefit-in-reducing-salt/
|
|
|
Loggat
|
NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #76 skrivet: 2013.07.12 - 10:05:32 » |
|
Det där med saltkänslighet (smakmässigt, menar jag) är konstigt. När jag började lowcarba uppfattade jag saltsmaken så starkt att jag inte kunde äta vissa färdigköpta saker som jag tidigare gillat. Minns att jag slängde ett par halluomi-ostar för att jag tyckte det var ettersalta.
Nu äter jag salt igen. Men i lagad mat är det fortfarande så att jag tycket det lätt blir äckligt om det är för mycket salt i maten. Däremot kan jag salta friskt ovanpå. Konstigt va?
Det var ju många som blev så där saltkänsliga, minns jag. Har det gått över för er andra också?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Snorkfröken
Full Member
Smörklickar: 1
Offline
Antal inlägg: 239
Var är Mumintrollet?
|
|
« Svara #77 skrivet: 2013.07.12 - 10:09:10 » |
|
Jag kanske har saltbrist ändå. För jag älskar potatischips just för den salta smakens skulle. Och det har inte försvunnit sen jag blev Lawcarbare.
|
|
|
Loggat
|
En lagom rund tjej lagom galen med mycket självironi och sjuk humor.
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #78 skrivet: 2013.07.12 - 12:02:42 » |
|
grönsaker saltar jag aldrig men kött saltas friskt. Undrar bara var gränsen går med FÖR mycket och FÖR litet salt. knepigt värre!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Subcalva
|
|
« Svara #79 skrivet: 2013.07.12 - 12:19:21 » |
|
Enligt citatet så går den övre gränsen vid 3 teskedar men jag kan tänka mig att det kan vara olika för olika personer.
Frågan är hur lowcarb påverkar då man blir väldigt saltkänslig. Det skulle ju betyda att man inte behöver så mycket salt men å andra sidan får ju väldigt många problem med kramper i benen vilket ju också påverkas av natrium.
Jag har under våren ätit rätt mycket extra salt och det har ju uppenbart inte påverkat mitt blodtryck negativt utan det har ju bara blivit bättre. Meningen var att jag tänkte dra ner på magnesium som jag fortfarande oftast äter en tablett om dagen. Om jag låter bli tabletten så får jag inte längre kramp i benen men jag tycker fortfarande jag blir stelare i musklerna om jag låter bli så jag har fortsatt.
|
|
|
Loggat
|
NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #80 skrivet: 2013.07.12 - 12:27:25 » |
|
3 tsk per dag.. svårt att veta hur mycket man egentligen får i sig. Men 3 tsk tror jag inte. Jag har inte blivit så saltkänslig tur nog. Men kanske jag äter så det räcker. Min äldsta dotter Sari tycker jag äter för salt. Hon äter inte lowcarb iaf.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #81 skrivet: 2013.07.12 - 12:30:34 » |
|
3 tsk? Det kan man säkert klämma i sig ibland.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #82 skrivet: 2013.07.12 - 21:38:00 » |
|
Jag skiter i salt äter så det smakar gott. Grönsaker tycker jag är sött och gott så där blir det mindre salt. Jag vägrar ju också att äta en massa hälsopiller så jag får lita på vad min kropp tycker om fast glass inser jag att det inte är min kropp som reagerar utan ngt annat hos mej
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Subcalva
|
|
« Svara #83 skrivet: 2013.07.12 - 21:47:45 » |
|
Mmm glass! Just nu gör vi glass på färsk jordgubbar, grädde, äggulor och socker.
|
|
|
Loggat
|
NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #84 skrivet: 2013.07.12 - 22:03:20 » |
|
Det är det som jag är för lat att göra jag vet det skulle vara jättenyttigt och gott..
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #85 skrivet: 2013.07.12 - 22:54:52 » |
|
Det är inte jobbigt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #86 skrivet: 2013.07.12 - 23:19:11 » |
|
Jag är kroniskt lat sedan pensioneringen. Jag v i l l äta hemmalagad glass. Mat är för mej bara ett nödtvunget tvång för att stilla hungern. Kom hem till mej och laga glass
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #87 skrivet: 2013.07.12 - 23:48:42 » |
|
Men jösses. Köp en glassmaskin. Det är ju bara att hälla ner alltihopa och trycka på knappen. Vill man ha extrafin får man åbäka sig att sjuda smeten först (som till vanliljsås), men det är inte nödvändigt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #88 skrivet: 2013.07.13 - 00:34:14 » |
|
Men jösses, jag har ingen. Nu ska jag lägga mej så vinet får verka i optimalt kraft. Imorgon ska jag ta mej en halvdag med bad. Väskan är packad
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #89 skrivet: 2013.08.15 - 13:09:02 » |
|
Jag blev väldigt saltkänslig i början men nu är det tvärtom. Kom på att mitt lakritssug gick över när jag började salta extra och ha lite salt i mitt morgonvatten. Ibland äter jag annars inte salt på hela dagen. Äggmjölk på morgonen med bara ett par msk normalsaltat smör och sen kanske rysk yoghurt med bär till lunch. Det är nog skillnad om man äter mycket färdiglagat, där vräks det på salt för smaken skull.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|