Surkål?

(1/5) > >>

Nizhoni:
Jaha, då står det en burk surkål i skafferiet men vad ska jag egentligen ha surkålen till?  :blink:
Jag vet inte riktigt vad som fick mig att köpa den men mitt i handlandet får jag syn på burken med texten Krakus surkål och kom genast att tänka på att Hemul skrivit om den, så den fick följa med. Men nu kan jag ju säga att jag ångrar mig lite för jag vet inte om det var ett så bra köp egentligen.  :blush:
Nåja, jag blev i alla fall inte ruinerad på kuppen.  :whink:

hemul:
Krakus är ivf mycket god även om den är pastöriserad, så ångrar dig gör du nog inte. Som alla deras produkter jag provat. Den inlagda gurkan är som jag sagt några gånger förut super och bara 5% socker (i lag och allt alltså). :lol:

Gör som tyskarna - ät den med nåt fett. Kallt rökt fläsk t.ex. Eller blanda i osttäningar och häll över lite olivolja. Eller använd den i sallad tillsammans med råa grönsaker (ingen vinäger behövs då, bara olja!).  Även gott till varm fet mat, som fläsk, revbenspjäll, fläsklägg, stekta korvar o.s.v.

Min gamla favorit var knäckebröd med tjockt med smör, ost, surkål och lite salt.  :inlove:

Om du aldrig ätit surkål förut så unvik att lukta på den. Tänk slakad vitkål med pressad citron över och smaka bara. :bg:

Nu måste jag gå och banka färdigt min innan det blir för sent. Ska inviga krukan.  :thumbsup:

Corny:
Jo Nizhoni, det var ett toppenköp! Krakus surkål är slurp! Den är mild och god i smaken. Gör en gulasch och ha surkålen till. Det är kanongott! :drool:

Mynlen:
för dom som äter potatis... man kan mosa potatis och ha surkålen i. Då blir det zuurkoolstamppot, en holländks rätt. (lägg till litet vätska och smör så det blir smarrigt). Och sen en fet rökt korv till. Eller stekta baconbitar. ostbitar, och om det finns i sverige, rökta ostbitar till går också bra. Förr hade jag även stekt banan och annanas till.ananas bryter fint med surkålen.

Sen hade jag en rätt som var att värma surkålen med kummin, hela, inte malda. Och jag "friterade" en slags frallor, på med kassler och senap och surkål. MUMS.
Nu kommer jag nog att ha den som sallad, rå alltså, eller ta en "dutt" ur paketet litet då och då. Eller värma den litet med som Hemulen säger, något fettigt kött.

ska nog köpa ett paket idag. Pastöriserad eller ej :)

hemul:
Å, surkålsmos lät ju jättegott!  :dribble:

Det gjorde tyvärr den där mackan med friterade frallor också.  :club:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida