Pasta (spagetti) för LCHF? |
(1/7) > >> |
Tove: Hej! Har letat efter LCHF-pasta (typ spagetti) utan att lyckas. Finns det någonstans, eller är det en vansinnig idé? Mvh, Tove |
hemul: Hej! :wave: Det enda jag vet är mer nudlar, glasnudlar. Shirataki heter de och är gjorda av nån konstig växt som heter konjac. Bara det. :tongue: Vet att Japanska Torget i Sthlm har, men det finns nog på de där LCHF-butikerna på nätet också. Dyrt. http://en.wikipedia.org/wiki/Shirataki_noodles http://www.japanskatorget.com/ |
Ekub: Konjac kallas även för jams, låter inte lika exotiskt :tongue: |
hemul: Ja, men det är inte samma som man normalt kallar jams. :nono: http://en.wikipedia.org/wiki/Konjac http://en.wikipedia.org/wiki/Yam_(vegetable) http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato |
Tove: Tack för svar! Jag hittade en variant på LowCarbShop, kostar ungefär lika mycket som Shirataki men har 10 gr kh/100 gr. Dessutom är det en del ingredienser som jag känner mig lite osäker på, t.ex. "Potassium Chloride" (pottaska?). Jag letar också recept på pasta man kan göra själv... fast jag kanske snart kommit fram till att det är adjöss med pasta, helt enkelt? Det är bara det att spegetti etc ju är så gooott :dribble:... |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |