inlagt gurka |
<< < (2/2) |
Ninnan: lite socker tror jag är bra för smakupplevelsen. Det bryter mot det sura. Ofta räcker det med bara lite. |
hemul: Hon tycker inte om. Hon försöker åstadkomma finska purgurkor ju. |
idalinda: Jag har ett extar kyl som behövs så här på höstkanten då det finns mängder av squash och spaghettipumpa. Så i den kylen har jag nu närmare 15kg inlagt squash som smakar alldeles rätt! :inlove: Ingen konserveringsmedel. Min enda oro är just om de börjar mögla fort. För jag har inte desinfiserat burkar och de är sådana vanliga gurkburkar från butiken, inga riktiga konserveringsburkar. Fast jag har blivit med en konserveringsapparat också :yay: Vi hittade en sådan på en loppis och det ser ut att alla delar finns. Den kostade 180kr och den dagen hade dom halva priset på allt. Jag tänkte att undersöka hur den fungerar någon gång under vinter inför nästa sommar och tar reda på också om ikea-burkar duger, eller om jag måste börja spana efter sådana gammaldags burkar och packnignar på loppisar... Snart måste jag även börja med inlagda rödbetor... |
Navigering |
Meddelandeindex |
Föregående sida |