inlagt gurka |
(1/2) > >> |
idalinda: Eller i mitt fall tänkte jag inlägga squash. Jag har nu sett flera olika recept och funderar vilket jag skulle använda som grund. Jag gillar inte de söta svenska smörgåsgurkor, men anar att lite socker ska man ha i laget ( vet någon varför det är bra? :confused3:) 1) svensk recept från Ica-puffe-tidningen: 1,5kg gurka 2 gula lökar 1 röd chili 4cm pepparrot 2 dillkronor 1msk gula senapsfrön lag: 1,5dl ättiksprit ( 12 %) 5dl vatten 2 dl socker 1,5msk salt 2) 1kg gurka 3dl socker 2msk salt 4 mask ättiksyra 1msk dillfrö 1msk senapsfrö 3) 2kg gurka saltlag först ett dygn 1dl salt / 1 liter vatten dillkronor, 1dl tärnat pepparrot och 2-3 gullökar lag: 8 dl ättiksprit + 1 liter vatten 5 dl socker 1tsk vitpeppar 4-5 kryddnejlikor 4) 2-3kg squash / gurka 4dl ättiksprit 6 dl vatten 1msk salt 3 bitar muskotblomma 1tsk vitpepparkorn 1msk brunt eller gult senapsfrö 8dl socker och sedan två finska varianter: 5) gurka bland från vinbärsbuske dillkronor pepparrot 2-3vitlöksklyftor senapsfrö lag: 3/4 liter ättika 5 liter vatten 2dl salt 1dl socker 1 rkl vinsyra ?????? 3 msk alun ???? 1 msk nejlikor 1 msk vitpepparkorn 1 msk kryddpepparkorn 6) samma som ovan ,men lag: 1liter ättika 2dl vatten 2dl salt 1msk nejlika 1msk vitpepparkorn 1msk kryddpepparkorn Jag kommer att köra med svartvinbärsblad, krondill ( om det bara finns på torget i morgon, hur ersätta om jag inte hittar??), lök, vitlök och pepparrot. Har ni några vettiga propotitioner att ge mig. Det finns ju ingen hejd hur olika dessa lag kan bli, och det är ändå ett jobb att göra så jag vill verkligen inte testa alla 5 eller 6. Utan börja med något som verkar vettigt och modifiera sedan efter smaken. Tror ni att det skulle gå helt utan socker? |
Corny: Sockret har nog mest med neutralisering av ättika att göra. Det är ju ganska så starkt i smaken. |
idalinda: jag gör nog en baslag och kokar med lite olika mängd socker till olika burkar och får pröva mig fram till rätt variant. Några liter ättika, senapsfrö och lite andra ovanlighter står på min köpelista idag :smile: |
idalinda: Jag kunde inte låta blir att smaka redan nu, och :yay: jag lyckades. Laget liknade nog mest nr6. jag kan kolla det exakt om någon är nyfiken. Jag och den äldsta sonen gillar den som den är, de andra tyckte att det smakade lite för mycket ättika. Jag löste det genom att plocka ut bitar och låta dom ligga ett par timmar i vatten, och vips de var lite neutralare. Konsistensen på skalet är lite annorlunda än gurkan, men smaken älskar jag bara :inlove:, den blev helt rätt. Så denna squash ska jag ha nu på varenda macka jag äter hela vintern. Den mest underbara kombon var icas 89% ( något åt det hållet i alla fall) långsmal kabanosskorv och dessa squash-bitar på mackan :dribble: |
hemul: Å jäklar. Inget socker alls alltså och inget konservingsmedel? Måste man ha burkarna i kylen då eller räcker ättikan? |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |