Vildsvin

<< < (3/4) > >>

hemul:
Minst det dubbla säkert.

idalinda:
Herrskapet här tycker vildsvin är supergott. Jag är lite mer tveksam,
Karrén i grillen var inte alls min grej, den smakade som ladugård luktar. Andra bara smaskade bitar i sig.
Steket blev väl hyfsat, men lite torrt då jag slutade hälla på vätska  när jag lade baconskivor över den mot slutet, fel av mig.
Minstingen ylade efter SÅS till köttet.

Ju, han fick sin sås idag till ungstekt fransyska. :nod-yes:

Vildsvinfärs på citygross kostade något på 70kr / kg

Ninnan:
Vätska på en stek i ugnen??  :max-shock: den ska smörjas heela tiden med fett  :lick:
Om det luktade lagård så var inte svinet vilt!  :biggrin1:

idalinda:
Citat från: Ninnan skrivet 2011.08.23 - 19:36:37

Vätska på en stek i ugnen??  :max-shock: den ska smörjas heela tiden med fett  :lick:
Om det luktade lagård så var inte svinet vilt!  :biggrin1:


Vätskan = vatten, smör och köttsaft från steken.
Jo, vi hade hela tiden en klocka som plingade på var 15 minut att någon skulle komma ihåg att ösa vätskan över den.
Men sedan mot slutet lade jag dit bacon och trodde att den täckningen skulle räcka, svål / fett hade de inte i butiken alls.

Och karrén luktade inte ladugård utan SMAKADE som ladugård luktar enligt mig, men som sagt,
andra här tyckte att det smakade gott även om det var bitvis för segt att tugga.

Vi har någon kilo till att testa vidare, men jag tror jag äter nog hellre något annat i framtiden.

Tina:
Vildsvin som är så gott, har inte alls dina erfarenheter, du måste ha fått en galt. Jag köper från Äleby-gård utanför Strängnäs och det är alltid gott. Dom har hägn men slaktar bara unggrisar. Nackdelen är att det är benfritt och man får betala mer om man vill ha med benen. Vi grillar det mesta och på grytköttet gör maken en underbar gulasch med surkål i.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida