Skördetider på allvar!
Jordgubbar skördas varannan dag och jag torkar det mesta till vintergodis.
Smultron finns det också till vår glädje och stora är dom också!
Idag fick jag ta tvättkorgen för att få in allt:
blomkål och broccoli till förvällning och infrysning
kålhuvud till kålpudding i ungnen med köttfärs
rabarber till en smör-mandel-socker-paj med glass
och även en sats rabarber till frysen.
jag har även organiserat om i frysen.
herrskapet har inte ätit så mycket vinbär under gångna vintern så jag kokade en sats till saft.
resten få vara kvar i frysen till hösten, det är ju ett pilligt jobb att rensa vinbär.
I år fryser jag in bara lite och kokar resten till saft.
Nu kokar jag även fryst squash och vinbärsaft med lite socker och påfiber, det blev en god " mannagrynsgröt " senast,
jag vill kolla om squashen håller måttet även efter ett år i frysen...
Första örstkryddan och stevian är också torkat.
Så det känns verkligen att sesongen har börjat på allvar!