leverpastej |
<< < (2/11) > >> |
hemul: Hon är så ogin! :fork_sausage: |
idalinda: lugn, bara lugn ... Vi kanske kan modifiera receptet först när alla har testat :lol: och sedan lägga den på recept avdelningen ? Om ni tycker att den ska dit direkt så visst, det är bara att flytta... Så här ser ut det första finska receptet där det fanns INGA mängder bara ingredienser: 1 paket kycklinglever ( mängden är inte så noga med :crazy:) mycket lök vitlök efter smak smör efter smak olivolja efter behov ett par sked ( tsk eller msk ??? :crazy:) grädde salt eller aromsalt krossad peppar Man ska steka lök och vitlök i smör och sedan tillägga kycklinglever och steka färdigt. krydda , blanda och låt svalna. Efter en stund blandas allt i en mixer till en slät massa, för att få massan att gå runt bra kan man tillägga smält smör /olivolja och ev några skedar grädde. Man ska bara se till att massan blir inte för flytande. Det ska till kylen för ett par timmar för att dra ihop , sedan är det bara ta och njuta. Jag var väldigt fundersam hur jag skulle klara av detta, men bestämde sedan att testa och gjorde efter följande mängder: 900g kycklinglever 3 tsk salt 8 vitlöksklyftor 3 rödlökar ( hade inte gula hemma) 2 tsk vitpeppar ( hade inte svartpeppar hemma) och visst fick man höfta med grädde och smält smör, jag tror att jag använde lite av varje kanske ett par matskedar av varje eller så. Jag var så förvånad :shock: , riktigt förvånad att det blev leverpastej på riktigt , både konsistensen och smaken :biggrin1: Min man tyckte att det var gott, jag tyckte att vitpepparn passade inte in, utan är övertygad om att svartpeppar hade varit bättre. Av detta blev det säkert 5-6 dl leverpastej, så jag tror att jag gör lite mindre nästa gång, om det nu inte går att frysa. den verkar klara sig i kylen en 7-9 dagar, sedan kom möglet . Så rätt bra tycker jag utan någon konserveringsmedel ! |
elocinave: Tack så mycket! Det här ska snart testas - fast med lite modifikation, dvs. utan salt för bebisen. Vad bra att du även "mögeltestar" dina recept :cool: :whink: |
idalinda: Citat från: elocinave skrivet 2008.02.14 - 21:55:57 Vad bra att du även "mögeltestar" dina recept :cool: :whink: Man ska väl har en bra service :tongue: |
idalinda: och nu har det varit lördag och ni alla har testat att göra leverpastej :rolleyes: Hur har det gott ? Jag köpte en ny paket kycklinglever men tänkte läsa här först var NI har hittat på ? Tror ni att det skulle fungera tvärt om ; att jag skulle frysa levern färsk i mindre portioner (min paket är 900 g) och sedan efter upptidningen göra leverpastej av det ? 200g leverpastej / vecka skulle säkert fungera här ,med lite mildare kryddning :crazy:. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |