Hemrökt fläsk
<< < (4/8) > >>
hemul:
Blir nästa! Är lite rädd att fisken ska bli mer kokt än rökt bara.

Vill också informera om att det rökta hjärtat var en riktig höjdare på mackan med lite pepparrotsgrädde eller -gräddfil. Ingår stadigt i min frukost nu. Snacka om billigt och nyttigt pålägg! Funkar också att använda i mat som smaksättare, istället för rökt fläsk. Inte lika kraftig smak dock. Jag tror röken sätter sig i fettet mer än i det magra köttet.
kwidell:
Det tror faktiskt jag också. därför behöll jag svålarna efter allt rökt fläsk. tänkte låta koka med när jag gör soppa och liknande.. som smaksättning.  :lol:  vi rökte nämligen allt kött med svålen kvar.. men sen skar vi bort svålen för att få köttet lättare att skära.. men fettet sitter alltså självklart kvar på köttet!.. bara just svålen som vi tog bort...  :nod-yes:
hemul:
Ta bort svålen, den som är så god!  :smack_head:
kwidell:
jo jag tycker också om den. men på detta vis så fick jag ju mycket meeeer svål än annars!  :tongue: iomed att min vän inte ville ha sin.
hemul:
Aha, du rakade åt dig all svål. Bra!  :clapping:
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida