| Lisbeth | 
								|  | «  skrivet: 2011.04.05 - 13:18:15 » |  | 
 
 Kokoskaka
 8-12 bitar
 
 Ingredienser:
 4 ägg (små)
 1-2 msk sukrin + 1 knivsudd stevia
 200g smält smör
 1/2 dl kokosmjöl
 1 dl kokosflingor, mixa dem om man inte vill ha lite "tugg" i kakan.
 1/2 tsk vaniljpulver
 2 tsk bakpulver
 
 
 Gör så här
 Vispa ägg och sukrin/stevian fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Blanda torra ingredienser och vill man inte ha lite tugg i kakan mixar man flingorna först i en matberedare i några minuter.
 Tillsätt sedan denna blandning och blanda runt väl.
 häll upp i smord bröad (pofiber) form ca 15x23. Strö kokosflingor över smeten innan gräddning om den bara ska användas som den är.
 
 Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
 
 Tips: god att äta som den är men kanon som en bakelsebotten!
 Ev fyll en muffinsform (hård ala mazarinform) till 1/4 och grädda i ca 5-10 min, känn efter. Låt kallna.
 Fyll på med lite vanilj alt chokladkräm, toppa med grädde och jordgubbskivor, viola en god bakelse att äta ur formen!
 
 
 |