FET sjömansbiff
hemul:
Det är ben och brosk också, så det blir världens buljong! Priset är inte heller fel, om man har CG förstås. 39:90 på extrapris och 49:90 på normalpris och de har det alltid! Nötkött för under 50-lappen är inte helt fel.
Jag brynte och kokade det mesta som en slags grytgrund och fryste i portioner så gör jag kryddningen och ordentlig sås sen när jag använder det. La ett par mindre bitar på rimning också, så endera dan blir det rimmad oxbringa och rotmos. :drool:
Kokt rimmad bringa är det enda sätt jag har ätit det på förr, men det visade sig vara toppen till grytor. Beef bourguignon borde bli jättebra. Det ska det väl egentligen vara lägg till. Det är ju inte så fett men mycket bindväv, så det borde ju vara utbytbart.
idalinda:
Heter oxbringa något annat också?
När jag hämtar vår nötkött från bonden finns det inget som heter " oxbringa" med i leveransen!
hemul:
Nötbringa, bringa. Han kanske hade skurit ner den till färs. Jag har sett på de där ställena som har färdiga lådor att bringa sällan är med där heller. Samma gäller läggen. Grytkött nu för tiden är de där tärningarn av renskuret kött som de brukar sälja i affärerna. Hur ska det kunna bli nån god gryta på det?
Buljongen stelnar jättebra p.g.a. all bindväv. Åtminstone förra gången gick det fint att stjälpa upp den från kylen på en skärbräda och skära i tärningar, hälla dem i en påse och frysa. Har inte kommit så långt den här gången än.
hemul:
Passande nog hade Mark Sisson ett inlägg om bringa häromdagen.
http://www.marksdailyapple.com/tender-braised-brisket-with-carmelized-onions-and-tomatoes/
Det där att steka långsamt i ugnen skall jag testa nästa gång. Deras "brisket" ser lite annorlunda ut än vår bringa dock. Det verkar vara mer rent kött på hans bit. Våra är mer melerade med breda fettstråk. Det är väl olika styckning, kanske inte exakt samma bit.
Idag ska jag koka bitarna jag rimmade. De har legat i fyra dagar om jag minns rätt, så jag är rätt spänd på resultatet. Den längsta rimningstiden hitills för mig. Risken är bara att jag äter upp alltihopa och blir FET! :ignore:
hemul:
Här ska ni få se vad fett det är. :w00t:
Rimningen blev perfekt! :throw_flowers: Så nu vet vi att storleksordningen 3-4 dagar (osäker på hur länge det var) blir bra för bringa. :nod-yes:
En sak tycker jag är konstig. Ser ni att det kokta köttet är rödaktigt och inte grått, trots att det garanterat inte är ett korn nitrit i? Fläsk blir också mindre grått än färskt fläsk, men skillnaden är inte så här stor. Jaja, även om man inte vet vad det beror på så ser det ju trevligt ut. :tongue:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida