Nu är Julmaten planerad för Annandagen! Äntligen!!!
har haft många turer hit och dit gällande maten kan jag lova!
släkten kommer ju på besök på Annandagen.. så det blir mat till 18 personer.. jag har pendlat lite mellan helt traditionellt julbord.. till att köra helt andra maträtter.. för att sedan återvända till nääästan traditionellt Julbord
så här blir det i alla fall!
Vårt Julbord.Varmrätter:Helstekt kalkon (skär loss bröstet, skiva och lägg upp på serveringsfat, Häll över sås.)
- Sås (med kalkonsky, grädde kryddor och lite lingon el tranbär.)
Revbensspjäll
Köttbullar
Prinskorv (delad vanlig grillkorv med kryss i båda ändarna, smällkarameller)
Kallrätter:
Gravad lax (m hovmästarsås)
Rökt lax (m citron och dill)
Sill (2-5 sorter)
Varma Tillbehör:
Sparris ( stekt med pressad vitlök)
Kokt brysselkol
Kokt Potatis
Smårätter:
Pepparkakor med ädeloströra
Pepparkakor med laxröra
Kalla Tillbehör:
Grönsallad (isberg, ruccola, tomat, gurka, fetaost, avokado örtagårdsdressing)
Tomater, skivade i örtagårdsdressing m lökbitar.
Småplock, Ost och Kex:
Leverpastej (skivbar)
Smörgåsgurka
Oliver
Påläggskorv (medvurst.)
Dessert salami. (spinata calabra osv)
Dessertostar 2-3 brie, möggel, vitlök
Boxholms ost
Kex (blandade sorter, finncrisp, saltiner osv)
Mjukt bröd (mörkt)
Smör (franskt och vanligt)
Dessert:
Kaffe
Te
Fruktsallad m vispad grädde
Dricka:
SodaStream vatten. (skivad citron att lägga i glaset)
Julmust
Öl
Vin
vad tror ni?.. är det nått jag glömt?