rättika |
<< < (2/6) > >> |
hemul: Urrp. Det där lät inget gott. Vad ska de med äggstanning till? Mer nån slags låda än gratäng låter det som. Jag tror rättika blir vattnig och smaklös tillagad. Sorry! :blush: |
idalinda: Det blev kanongott och inte ett dugg vattningt! Alla var helt lyriska. Den beska som ibland kan smakas där försvann någonstans :confused3: Jag använde ca 10 st rättikor ( ungefär som morot men lite tjockare) en hel purjo lite paprikarester havssalt riktigt med egen torkad kryddblandning och lite ost överst Men kunde hälla i grädde också, men det glömde jag . Det viktiga är att koka rättikaskivorna 10 minuter innan, skölja av med kalt vatten och sedan lasta allt i gratängformen, 225grader ,hur länge? tills ytan får färg ca. 20 minuter. Det var som att äta potatisgratäng, maken ville absolut har janson av rättika. Det blir ju minimalt med kolisar. |
idalinda: Jag har bara provodlat den i år , så mina rättikor kommer att räcka bara till två gratänger. Men nästa år blir det definitivt mycket mer. Som jag har redan säkert ylat om så ska den sås först i slutet av juli- början av augusti. Jag sådde mina på platsen där jag hade skördat gullökarna. Nästa år kommer jag att så dom precis överallt där det uppstår luckor på landet. Jag måste bara komma ihåg att spara någon i sanden i förrådet för att se hur det går att förvara dom. |
hemul: Citat från: idalinda skrivet 2010.11.24 - 09:05:53 Det blev kanongott och inte ett dugg vattningt! Äre sant? Tror du det skulle funka med bara grädde också utan att det blir vattnigt? Utan äggstanning alltså. Grädden tjocknar väl inte så mycket utan stärkelse, men bara inte rättikan späder den med vatten så. Man skulle ju kunna ta lite potatismjöl. Om det är så gott som du säger skulle man ju också kunna blanda potatis och rättika till janssons kanske. Brukar göra äkta janssons ibland, men det är lite trist med janssons på 1 potatis, typ. :tongue: |
idalinda: :clubhead: Jag hade ju ingen ägg där heller ! Men jag tror verkligen att det kommer att fungera hur som och även blanda med potatis. Vitsen är just att koka dom först och jag vet inte vad den kalla vattnet gör efter kokningen. Men absolut bra blev det. :nod-yes: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |