Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.13 - 07:37:58 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: jordkällaren / stukan rotselleri och kålrabbi  (läst 8774 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2010.05.17 - 15:10:37 »

jag har varken jordkällare eller en stuka , men ouppvärmt vanlig uteförråd.
Mina rotfrukter och kålväxter har jag förvarat där i sand.

Det finns ett par hinkar kvar där just rotselleri och kålrabbi , men jag är lite misstänksam på kvalitén...
tänkte kolla om det finns något kvar till buljongkoket...
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2010.05.17 - 21:05:33 »

Oj,  3 rotsellerin fanns där i sanden och visst kunde jag får bitar till buljongkoket.
Men nu är det definitivt slut med alla förvaringar i förrådet.
Kålrabbisar var också fina innuti, men jag vet inte om smaken.
Tanken var att koka dom i små bitar och blanda i gårdagens köttfärssoppa rester,
men jag fastnade i affären med några bekanta och soppan var uppäten utan kokta kålrabbin
när jag kom hem.

Får linda dom in i en folie och hitta på något med dom i morgon.
Det viktigaste ändå var kunskapen att det går att förvara rotfrukter och även kålrabbin in i maj månad!
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.05.18 - 08:31:18 »

Det här var spännande.
Jag har en liten källare  under hallgolvet som ska inredas för förvaring av skörd. Gissa vem som kommer få komma med synpunkter..?

 :nod-yes:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2010.05.18 - 11:03:02 »

Fobo har mycket matnyttigt om odling och allt runtomkring

Här finns lite basinfo om grönsaksförvaring


http://www.fobo.se/artiklar/vaxtodling/gronsaker/ovrigt/bevaragronsaker.shtml
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2010.05.19 - 21:07:42 »

Det blev mat av kålrabbin  efter den långa förvaringen  :clapgrin:

jag skärde den i små tärningar rullade runt i rapsoljan smaksatt med salt och  cayennepeppar
och sedan in i ugnen så att dom fick färg.
I grytan blev det köttfärs med krossade tomater och grädde .

över allt strödde vi massa gräslök , för det finns det gott om just nu :laugh:
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.05.19 - 21:19:33 »



över allt strödde vi massa gräslök , för det finns det gott om just nu :laugh:

Min har precis tittat upp!
Och bara den som står vid bron. De andra är under snö än...

 :rolleyes:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544