Semlor
Vira:
Semlor
3 stora ägg (220g)
50g smör (jag använder smör&raps)
1dl grädde
20g husk
20g kokosmjöl
2tsk bakpulver
1tsk kardemumma
Blanda och låt stå och svälla
Fördela i 9 stora muffinsformar ca 45g/st
grädda 25 minuter i 175 grader
Mandelmassa
Skålla och mal mandel. Blanda med äggvita och lite grädde
till önskad konsistens.
Vispa grädden med vaniljessens så smakar den extra gott.
Sen gör man semlan som vanligt.
Kokosmjölet köper jag i lifebutik. Hittar du inte kokosmjöl tar du
40g husk.
Fjällmor:
Vira :inlove:
Vira:
Till och med maken äter de här semlorna istället för vanliga nu när han fattat att han pga diabetesen inte ska äta kolisar :thumbsup:
idalinda:
kommer någon på hur man kan ersätta grädden här?
jag funderar på lite mindre mängd solhavre.
Mina semlor i Finland var fyllda med jordgubbar och vispgrädde, så jag slipper bara vispgrädden :cry: där och
kanske kan äta med andra då :thumbsup:
kwidell:
:lol: :dribble: mumms!! :lol:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida