Semlor
Tina:
Det här måste testas.
Idalina, jag är ledsen men semlor utan grädde är väl inga semlor. Annars får du väl testa sådan där laktosfrigrädde eller soyagrädde.
idalinda:
Så här blev det :
jag gjorde 3-4 dubbla deg, med grädde , men hade inte så mycket husk så det fick bli
påfiber över hälften.
Verkar fungera ändå, folk smaskar i sig med grädde och gubbar
jag gjorde mandelmassa också ,styrmannen testar just nu ... väntar på omdömet ... väntar...
" Det är helt Ok ! " :thumbsup:
jag får testa någon dag med " min utan grädde" variant.
semla utan grädde är rätt naken, men det blir ändå bulle med jordgubbar, bara tanken :dribble:
idalinda:
Det var styrmannens uppgift att dutta degen i muffinsformar.
När plåten var fylld, var han trött på det hela och sade
att resten blir bröd!
allt in i en brödform ( plåtpapper är bra att ha) och i ungenen !
Jag smakade pyttelite också ( en tumnagel stor) och det bar visst gott som bröd !
Vit fluffigt formbröd ! genialiskt Vira!
idalinda:
Jag sätter här min modifikation om Viras underbara uppfinning!
När både mjölk och mjöl funkar inte så bra ihop med mig just nu och dessutom behöver jag något som får magen att fungera smidigt är jag jättetacksam för denna recept. Vira :inlove:
Frallor / semlor
3 stora ägg ( 220g)
50g smör
1 dl solhavre( den som klarar mjölk använder grädde)
40g husk ( eller 20 husk +20g kokosmjöl, eller 20g husk och 20g pofiber)
2tsk bakpulver
(lite salt till frallor, eller lite sötning till semlor om man så vill, men inget måste)
blanda , låt stå och svälla.
9 stora muffinsformar
25minuter i 175 grader
Jag är osäker om man skulle smälta smöret, jag har inte gjort det, och då blir det lite smörklumpar i degen,
men dom försvinner ju i ugnen :flirting:
Jag kör 5 dubbel deg på en gång
21 ägg ( 1100g)
250g smör
4-5 dl solhavre/ grädde
100g husk
100g ( 5dl) pofiber
10 tsk bakpulver
Konsistensen blir som en saftig havrebröd!
Jag har gjort dessa nu två gången och är lika nöjd.
jag skulle definitivt testa att blanda i kakao / chokladbitar också
Det här kommer vi göra ofta härefter!
Tina:
Dags att baka semlor :lick:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida