Tillagningstider vid olika ugnstemperaturer

(1/2) > >>

hemul:
Hade en så bra tabell med tillagningstid/kg för olika slags kött vid olika ugnstemperaturer, även när man steker vid mycket låg temperatur. Nu hittar jag den inte. Google är inte så hjälpsam heller. Någon som har nåt?

Tina:
Nej men skulle gärna vilja ha en.

hemul:
Tack!  :rolleyes:  :laugh:

Problemet är att jag ska koka en skinka som redan håller på att tina. Stektermometer har jag ju, men jag vill veta om jag törs lämna den över natten eller om jag måste bevaka den.

hemul:
Nu hittade jag lite.
http://www.svenskkottinformation.se/laga/9/

Undrar om man kan räkna med minst 1 1/2 timmer per kilo om man har max 125 ° då. Tänkte köra på 100 ° också och skinka ska ju bli lite varmare inuti än rostbiff. :confused3:

Corny:
Om jag inte minns fel, så tar det ca 1½ timme för skinka per kilo om man kör på 175 grader. Så ja, du borde nog räkna med det minst.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida