buljongkok av tjälknölen
idalinda:
Jo, jag har äntligen haft ett rådjurstek i ugnen under natten ( ca. 75 grader) kanske 10 timmar.
jag har rensat köttet till marinaden, men undrar om jag kan göra en buljongkok av benen och andra rester,
eller har nyttigheterna redan hamnat i fettet som jag har samlat från botten ?
Ett snabb svar önskas :whink:
hemul:
HÄ BAR Å KOK! :dribble:
MiaP:
Självklart ska du koka buljong om du har ben. Bra att bryna lite innen du kokar så får de ju fett i iallafall.
hemul:
Du kokade väl ur pannan och sparade? :rolleyes:
idalinda:
Jag gjorde en marinad som jag kokade ( vatten, lite soja som fanns kvar sen gammalt, salt, peppar, färsk rosmarin ,timjam och salvia + vitlökkross) upp
och rensade alla köttdelar i marinaden... nu kokar kålrabbin så det bli mos till det, den första mosen för året :whink:
Den här biten var av lår och en bit lårbenet, så benbitarna är långa ( får dom plats på stekpannan :blink: )och vissa är väldigt svåra i form för att steka
men jag gör ett försök.
Det fettet som rann på botten av ungsplåten hällde jag med i marinaden :nod-yes:.
Funderar att göra en gräddsås av marinaden också, det blir väl bra , eller för salt, hmm måste smaka lite :confused3: ?
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida