buljongkok av tjälknölen
hemul:
Men pannan du stekte i pratar jag om! :angrywife:
Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på. :nonono:
idalinda:
Citat från: hemul skrivet 2009.08.28 - 15:10:35
Men pannan du stekte i pratar jag om! :angrywife:
Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på. :nonono:
Jag hade inte stekt någonting på pannan då du ylade om det :blink:, däremot stekte jag lite benen på pannan innan jag kokade buljongen och allt från det
hällde jag med i buljongkoket. Nu kom jag ihåg även balsamvinegären !
Jag gick och gjorde sås av saltlaken med :lick:, och det blev mat det med , fick tillsätta lite salt tom.
hemul:
La du steken direkt i ugnen? Ingen långpanna eller form eller så? :rolleyes:
Fast det är klart, när man har så låg värme blir det väl just inget att fräsa ur.
kwidell:
när ska jag komma på middag!? :flirting:
idalinda:
Kwidell, det finns rätt mycke kött kvar och lite kålrbbi + sås så du är välkommen !
Hemul, är du eller jag trög idag :bang_head: ?
Det är en tjälknöl vi pratar om...
så från början :
I går kväll stoppade jag en fryst rådjurslårbenbumling i ugnen , ja ,jag hade en långpanna under den och det hela köttbiten var stoppat in i en sådan ungspåse.
Sedan fick det hela vara i 75 grader över natten.
PÅ förmiddagen gjorde jag en marinad som jag kokade upp, hällde i det fettet som fanns på långpannan och rensade köttbitar i marinaden.
DET som blev över, dvs. ben och lite annat tjofs stekte jag snabbt på stekpannan, och kokade sen till en buljong med lite grönsaker, även då hälde jag alltihopa i buljongen , både kött och fettet jag stekte köttet i .
:crazy: saknar du fortfarande fett någonstans ? :lol:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida