Passervagga..

<< < (2/3) > >>

kwidell:
Jag har ingen passertillsats till min "Mini"assistent tyvärr... däremot en råsaftcentrifug! :lick: .. den används inte så ofta numera! :whink:

jag köppte faktiskt en Passervagga på Coop häromkvällen!.. den kostade ca 80:- så då kan det vara värt att prova!  :lol:.. så nu väntar jag bara på att Nypon och Rönnbär ska bli tillräckligt mogna!  :lol: ... ska bli kul att prova något nytt!  :nod-yes: ...

hemul:
Jag köper ju torkade "nyponskal". Det är ju inga kärnor i dem men däremot är de där torra hårda blomfästet kvar. Jag kör de kokta nyponen i bulleten och sedan trycker jag massan genom ett durkslag. Varför bulliten inte pulvriserar blomfästena vet jag inte, men silen blir full av dem.

Kärnonrna överlever tydligen köttkvarn också. Kanske värt ett försök med mixer? Du kunde ju testa med bara lite och en klen mixer, typ stavmixer?

kwidell:
ja nog är det värt att testa båda vatianterna allt!.. för det finns tydligen lite olika skolor ang nypon... en del säger att man ska torka dem urkärnade.. andra säger att man ska torka dem hela... några säger att om man mixar dem så kommer alla kliande frön med i det hela och förstör... andra säger att det är ok att mixa??! :crazy: .. blir lätt konfunderad här! :eeek:

kanske det kan bero på villken sorts nypon man använder?!

MiaP:
Min mormor brukade kärna ur och torka nyponen, sen gjorde hon världens godaste nyponsoppa.

kwidell:
det måste ju ta hundra år att kärna ur nypon!!.. ungefär som att kärna ur Vindruvor ju!    :crazy: .. men man får väll beväpna sig med tålamod, plasthandskar och en dag till övers!  :laugh:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida