Passervagga..
kwidell:
Hejsan vänner!
jag tänker ge mig på att tillaga nypon!.. och i flera recept så står att man ska passera dem efter kokningen.. Inte köra dem i Mixer! (som jag tänkt göra :redface:) .. så min fråga lyder.. Är det någon som använt en sk Passervagga nån gång?.. Hur gör jag? :blink:
hemul:
Nä, men man kan väl använda ett durkslag och en sked att pressa igenom med. Det gjorde jag när jag kokade nyponsoppa för länge sedan.
kwidell:
ja visst borde det fungera? :confused3: .. tycker det borde bli samma resultat... ? men man kan aldrig vara säker!.. för vad jag förstår ska man försöka få bort kärnorna.. eftersom de kan klia!.. därför passera i stället för Mixa... hur blev ditt resultat tro?
hemul:
Är så länge sen, men det blev nog bra. Jo, en sån där passervagga är nog mest för att den är lättare att arbeta med om man har mycket. Så kanske det finns olika grova galler till den och så.
Passertillsatsen till Assistenten ska funka också. :cool:
Tina:
Jag har gjort äppelmos i en sådan, ganska jobbigt. Numera använder jag en potatispress. Kanske funkar till nypon också.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida