Nizhonis äggschampo
<< < (5/35) > >>
Nizhoni:
Citat från: hemul skrivet 2009.06.30 - 22:30:53

Done. Fixade två t.o.m.  :cool:


Tack!  :worshippy:

Det finns en del olika recept på äggschampo men jag har inte hört något om olika typer för torrt eller fett hår. Ofta beror det feta håret dessutom på att man torkar ut hårbotten med schampo och då producerar den mer sebum för att skydda sig. Är det inte i gulan som lechitinet finns? Det är det som är rengörande och en del schampovarianter innehåller tex ett helt ägg och ett par extra gulor, men vad ska man göra med alla överblivna vitor? Hunden får ju äggulor ett par gånger i veckan och jag känner mig nog slösaktig när jag slänger de vitorna.  :ninja:
hemul:
Jo, i gulan. Då borde håret alltså bli mindre fett efter ett tag om man håller sig till äggschampot så hårbottnen får hämta sig? Köpte ett 18-pack såna där löjligt små billiga ägg när jag handlade i går kväll. Vill inte ta de dyra KRAV-äggen till detta - jag har ju jättekort hår också, så det blir mycket slös.

Vad duktig du verkar vara på sånt här!

Jo, vitorna bakar man bröd på förstås! En del av dem ivf.  :whink:
Nizhoni:
Åh, tack!  :redface:
Jag är en nyfiken skit som gillar att lära mig saker och just hårvård ligger mig varmt om hjärtat. Men matlagning är inte min starka sida även om det blir bättre och bättre, vad för bröd ska jag baka med vitorna? Och hur länge håller sig vitorna i kylen?

Ja en del som tvättar med äggschampo säger att håret håller sig renare längre och längre, tex Finoriel som gav mig detta recept tvättar var 14e dag vilket är bra när man som hon har långt, långt hår som når till fingertopparna.
hemul:
För ett par år sedan provade jag att bara skölja håret, inte använda nåt schampo alls. Jag lärde mig det på http://paleodiet.nu . Det påstås att efter ett tag så blir man inte flottig. Jag tror det funkade, eller skulle ha funkat, men jag tordes inte göra det fullt ut, tvättade då och då. Håret kändes lite "djurigt", men inte smutsigt.

Äggvitor håller sig i evighet. Nåja, kanske inte, men många veckor, kanske t.o.m. månader. Man kan också frysa dem. Här finns en del brödrecept. Kolla i efterrättsforumet också. Där finns bl.a. Viras Budapesttårta.
Nizhoni:
Sa jag att jag är värdelös i köket? Det känns ännu lite för komplicerat med att göra ostmassa och sådana saker, hittade bara svåra recept med vitor i.  :sad:
Alltså laga mat börjar väl funka men baka med något deglikande är rena mardrömmen.   :mad_roll:
Aja, jag ska fortsätta kolla.

Att tvätta med bara vatten fungerar för en del men det är visst mycket jobb med att massera och "skrapa" hårbotten som jag har förstått det, i alla fall om man inte tvättar varje dag och om man vill fördela sebumet längs hårstråna. Nu har jag ju alltid långt hår i åtanke och med kort så är det kanske lättare att få WO (water only) att funka.  :smile:
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida