Den här tycker jag är grymt god någon gång då och då. En riktig 70-talsklassiker är det tydligen!
Tror att mängden är beräknad till 4-6 portioner.
1 kg räkor med skal
2 gula lökar
1 stor grön paprika, eller 2 små
2 små burkar konserverade skivade champinjoner (jo, det ska faktiskt vara konserverade!)
2-3 dl grädde
Curry
Skala räkorna och spara räkhuvudena. Koka buljong på dessa. Bör koka iaf minst en timme. Sila buljongen.
Hacka löken och strimla paprikan. Stek löken mjuk, tilsätt champinjonerna och lägg i ganska så mycket curry som du låter steka med. Häll på räkbuljongen och låt koka ihop. Tillsätt sedan grädden. Koka lite till så att det blir mindre vätska. Ha i paprikastrimlorna och koka ca 10 minuter. I slutet läggs räkorna i. Dessa ska bara bli varma.
Jag brukar servera med ris och sallad, men troligen funkar något annat än ris lika bra.