Efter många halvlyckade och en och annan olycka är den äntligen här. Kladdkakan som går att lämna osockrad. Kladdkakan som
hela familjen njuter av. Kladdkakan som inte triggar mammans sug... Kladdkakan som därmed räddar många festliga tillfällen så vågen slipper få chockupplevelser.
Tack kakan för att du kom till!
/Fjällmor
Kladdkaka
250 g smör
250 g 70% choklad
4 rumsvarma ägg (ev. råsocker)
50 g färskost naturell (typ philadelphia)
2 msk grädde
(ev. sötning tex. 2 tsk vaniljsocker eller ett sötningsmedel)
2 msk kakao
2 msk bovetemjöl
ekologiskt vaniljpulver
Smält samman choklad och smör och låt svalna en stund.
Vispa under tiden 4 rumsvarma ägg tillsammans med en nypa råsocker tills det är en rejält fluffig smet.
Vispa 50 g färskost med grädde och ev. sötning (om du vill ha!) Vispa ner kakao, vaniljpulver och bovetemjöl. Kör tills smeten är slät.
Kör vidare med vispen och häll ner chokladsmeten i färskostsmeten. När den är helt slät vispar du snabbt ner äggfluffet.
Jag gräddar i form med löstagbar kant, gärna med papper fastklämt i botten, på 175 ° i ca 13 minuter. Håll koll, kakan ska vara fast i kanten med flytande i mitten. Ställ kallt att stelna.
Njut med en rejäl driva vispgrädde